Milanović srušio Jovanovićev zakon - hoće li ministar podnijeti ostavku?

PXL PXL

Težak udarac iz vlastite stranke i Vlade stigao je ministru obrazovanja Željku Jovanoviću.

"Milanović srušio Jovanovićev zakon - hoće li ministar podnijeti ostavku?", pitanje je to koje je u današnjem izdanju postavila Slobodna Dalmacija.

"Težak udarac iz vlastite stranke i Vlade stigao je ministru obrazovanja Željku Jovanoviću – premijer Zoran Milanović povukao je iz daljnje saborske procedure Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju! Riječ je o Prijedlogu izmjena zakona koji je, kako je već pisala Slobodna Dalmacija, žestoko posvadio SDP-ovce, a SDP-ov saborski zastupnik Gvozden Flego i Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova, ministra Jovanovića i njegova pomoćnika za znanost prof. dr. Sašu Zeleniku optužili su da uništavaju hrvatsku znanost", piše 'Slobodna'.

Je li to znak konačnog odlaska ministra Jovanovića s funkcije ministra obrazovanja, teško je procijeniti, piše list. Iz Vlade o ovome u petak nije bilo moguće dobiti nikakvo pojašnjenje jer je premijer Milanović bio na službenom putu u Bratislavi. Podsjetimo da je Saša Zelenika zbog napada SDP-ovaca najavio ostavku, no ministar Jovanović, koji je u početku tvrdio da će otići i on ako ode Zelenika, pokušao je smiriti strasti rekavši da ostavke trebaju pričekati dok se ne vidi kako će Prijedlog izmjena proći u Saboru, odnosno hoće li ili neće biti usvojen, stoji u tekstu.

Komentari (1)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve