Zuckerberg danas s konzervativcima

Autor: Poslovni dnevnik , 17. svibanj 2016. u 21:59
Mark Zuckerberg

Šef Facebooka želi osobno odbaciti optužbe o ideološkoj cenzuri.

Osnivač i prvi čovjek društvene mreže koja ima više od milijardu svakodnevno aktivnih korisnika danas će pokušati popraviti štetu koju njegovom biznisu nanose optužbe američkih konzervativaca da ih se, zbog Zuckerbergovih osobnih političkih uvjerenja, cenzurira i marginalizira na Facebooku.

Krizni sastanak na vlastitu je inicijativu sazvao sam Mark Zuckerberg pozvavši u kalifornijsko sjedište svoje kompanije 15 istaknutih konzervativaca kako bi se obranio od prošlotjednih tvrdnji bloga Gizmodo da Facebook u svojoj rubrici "Trending topics" namjerno ignorira i prikriva vijesti koje bi zanimale pobornike konzervativnih političkih načela.

Blog je optužbe objavio pozivajući se na neimenovane izvore iz samog Facebooka. Na sastanku s istaknutim konzervativcima Zuckerberg će vjerojatno ponoviti svoje prijašnje tvrdnje na ovu temu – da "Facebook slijedi stroga pravila i ne dopušta favoriziranje nekog političkog razmišljanja na uštrb drugoga".Inače, jučer je u američkim medijima objavljeno i tko će se sve sastati s većinskim vlasnikom Facebooka , a riječ je o viđenim konzervativcima Glennu Becku, Barryu Bennettu, Arthuru Brooksu, Dani Perino… 

Komentirajte prvi

New Report

Close