Zbog naplate na portalu možemo pisati kritičke tekstove

Autor: Poslovni dnevnik , 29. travanj 2013. u 21:59
Nora Krstulović (PIXSELL)

Što su pretplatnici dobili govori Nora Krstulović.

Teatar.hr je u studenom 2011. uveo pretplatu na dio svog sadržaja jer smo nakon više od desetljeća postojanja i nemogućnosti da zbog političkih i inih pritisaka osiguramo makar i minimalnu potporu iz javnih fondova, procijenili da je to jedini način da se portal održi”, kaže Nora Krstulović, glavna urednica portala Teatar.hr. Odlučili su da sve najave predstava, kalendar izvedbi, baza podaka o osobama, a koja je domaća izvedbena verzija IMDB, te vijesti koje u cijelosti prenose iz drugih izvora (a najčešće su tu generičke najave manifestacija i/ili natječaji), ostanu besplatne, dok pristup autorskom sadržaju naplaćuju.

“Kad smo pokretali naplatu susretali smo se sa svakakvim komentarima – od onih da je to potez ravan ‘samoubojstvu’, do podrške, a prvog pretplatnika imali smo samo 15 minuta nakon što smo objavili da krećemo u naplatu. Broj pretplatnika u stalnom je porastu, no još uvijek je premali da bi omogućio ozbiljniji rast redakcije. Ipak, uspjevamo pokriti najveći dio troškova rada portala, a da ne kompromitiramo kvalitetu sadržaja”, kaže urednica.

Krstulović ističe i  kako su zbog činjenice da više ne računaju na potporu javnih fondova u poziciji da daleko kritičnije pišu o njihovu radu, ali i o radu svih javnih institucija. “Zahvaljujući tome, profilirali smo se ne samo kao golema baze podataka o izvedbenim umjetnostima, već i kao jedini domaći medij koji se kontinuirano bavi istraživačkim novinarstvom u kulturi”, kaže Krstulović.  

Komentirajte prvi

New Report

Close