Vuglec Breg – originalno zagorsko imanje stvoreno za relaksaciju

Autor: Poslovni dnevnik , 19. studeni 2014. u 09:41
Vuglec Breg

Vuglec Breg je nastao na temeljima starog zagorskog zaselka, a naselje danas sačinjavaju originalne zagorske hiže.

Cijelo imanje Vuglec Breg prostire se na preko 12 hektara površine i plijeni pozornost svojom razvedenošću i ljepotom,  a s vrha imanja pruža se prekrasan pogled na okolicu i zagorske brege.  „Vuglec Breg“ je nastao na temeljima starog zagorskog zaselka „Vugleci“, a obnovljeno naselje danas sačinjavaju originalne zagorske „hiže“, restoran i vinski podrum, sjenica s krušnom peći i roštiljem te vinogradi, šume i pašnjaci. Nalazi se u Hrvatskom zagorju, samo 40 km od Zagreba u selu Škarićevo, na pola puta između grada Krapine i termalnog središta – Krapinskih toplica. 

Sobe, apartmani i autohtoni specijaliteti

Gostima su na raspolaganju originalne zagorske hiže (kuće), obnovljene i dograđene u tradicionalnom stilu, ali opremljene prema svim zahtjevima i standardima modernog turizma. Kapacitet smještaja je 32 kreveta u 7 dvokrevetnih soba i tri apartmana.

Ugodan ambijent restorana pravo je mjesto za vrhunski gastronomski doživljaj. Originalno uređenje u zagorskom stilu, otvoreni kamin i terasa pod slamnatim krovom daju osjećaj topline i poseban domaći ugođaj. Zaboravljeni, stari recepti „bakinih jela“ ponovo su zaživjeli u kuhinji i na stolovima restorana Vuglec breg. Autohtona zagorska jela poput purice s mlincima oduševit će sve ljubitelje domaće hrane.

Vinarija 

Prirodni i domaćinski ugođaj cijeloga „Vuglec Brega“ dodatno nadopunjuje i obogaćuje vinograd s približno 16 000 trsova. Gosti „Vuglec Brega“ mogu uživati u obilasku i šetnji kroz vinograd, a svake jeseni dobrodošli su u berbi grožđa i zajedničkom druženju s domaćinima. U  podrumu možete uživati u vrhunskim pjenušcima i vinima, koja su proizvedena i odnjegovana s posebnom pažnjom i stalnim stručnim nadzorom agronoma i enologa, a domaćini će vam rado upriličiti i degustaciju vina, obilazak podruma te ćete imati priliku čuti mnoge poučne priče o proizvodnji i važnosti vina.

Sadržaji i aktivnosti 

Osim odmora te vinskih i gastronomskih užitaka na „Vuglec Bregu“ nude se i razni sadržaji za sport, rekreaciju i zabavu. Velik broj uređenih staza i puteva omogućuje šetnje ili duža zanimljiva pješačenja, kao i vožnju s brdskim biciklima. Dva sportska terena s umjetnom travom i rasvjetom namijenjeni su za tenis, mali nogomet, badminton, odbojku ili poligon za team building aktivnosti. Malo uređeno dječje igralište s ljuljačkama i toboganima, kao i pony konji razveselit će sve najmlađe goste. 

Poslovni turizam

"Vuglec Breg" idealno je mjesto za održavanje seminara, prezentacija, radionica i svih drugih poslovnih evenata. Konferencijska dvorana kapaciteta 50 osoba, klimatizirana je i opremljena svim tehničkim pomagalima potrebnim za kvalitetan rad. Domaćini se bave i organizacijom različitih oblika „team building“ aktivnosti, koje se prilagođuju potrebama i zahtjevima gosta.

Stručni tim objasnit će vam pravila i zaigrat ćete olimpijadu starih sportova koja uključuje potezanje konopa, utrku u vrećama, bacanje kamena s ramena. Možete se odlučiti i za  natjecanje u preciznosti gdje ćete vježbati gađanje potkovama, streličarstvo, gađanje iz zračne puške i praćke, zabijanje čavla u panj. Još jedna opcija je timsko kuhanja ili korporativna olimpijada.

 Dosadno vam nikako neće biti jer vam domaćini po željama mogu organizirati i ture brdskim biciklima, vožnju quadovima, let balonom, viteški turnir,  paint ball ili off road ture po Hrvatskom zagorju. 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bio sam tamo i dopalo mi se. Stare hiže, zagorska juha i štukli.

New Report

Close