Vučićevi kritičari dobili tužbu protiv Informera

Autor: Saša Paparella , 31. svibanj 2018. u 22:00
Vulin i Vučić redovite su KRIK-ove teme/Srđan Ilić/PIXSELL

Tabloid objavio da je urednik portala krik ‘Mafijaš koji pakira Aleksandru Vučiću’.

Presudom beogradskog Višeg suda, tabloid Informer i njegov urednik Dragan Vučićević moraju platiti 150.000 dinara (9.400 kuna) odštete Stevana Dojčinoviću, uredniku istraživačkog portala KRIK (Mreža za istraživanje kriminala i korupcije), kojeg su u tekstovima nazivali "suradnikom mafije", "sado-mazo francuskim špijunom" i "teroristom" koji "pakira afere" Aleksandru Vučiću i njegovoj obitelji.

Dojčinović je podnio tužbu tražeći odštetu zbog povrede časti i ugleda, kao i zbog objave fotografija iz njegovog privatnog života. "Iznijetim informacijama dovodi se do zaključka da je Dojčinović dio medijsko- političko-tajkunske mafije reketaša koji planiraju da ruše državu, iako takvi navodi nisu potkrijepljeni dokazima", navodi se u presudi koju prenosi KRIK.

Uključila se i tajna služba 
Na sudu je otkriveno kako nisu istiniti navodi Informera da je Dojčinović informacije o nekretninama predsjednika  Vučića dobio od "osuđivanog narko-dilera" Vojislava Jenića.

 

205 tisuća

€ platio je stan ministar Vulin, za koji mu je novac dala "tetka iz Kanade", pisao je Krik

Tada je na naslovnoj strani tabloida objavljena i fotografija načinjena skrivenom kamerom na kojoj su Jenić i Dojčinović. Zbog toga je Dojčinović pokrenuo odvojeni postupak, sumnjajući da je fotografiju napravila srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA). U spornom tekstu Informera piše da je Jenić osuđen zbog prodaje droge, no kasnije se ispostavilo  da takva presuda ne postoji. Sud je utvrdio da su privatne Dojčinovićeve fotografije na kojima se vidi kako sudjeluje u 'suspenzijama' objavljene bez njegove suglasnosti. 

Bušenje kože 
I dok KRIK-ovci tvrde kako su "suspenzije vrsta ekstremnog sporta", Informer navodi da je riječ o "bušenju kože kukama i kačenju o plafon… Šta god da je, prilično je bolesno!"

Sud je zaključio kako je narušena Dojčinovićeva privatnost jer se fotografije ne odnose na posao kojim se bavi kao javna ličnost. U KRIK-u podsjećaju da su napadi na njihove novinare bila posebno agresivni tijekom istraživanja imovine Aleksandra Vučića. KRIK se bavio i ministrom obrane Aleksandrom Vulinom, koji nije uspio dokazati porijeklo 205.000 eura za kupnju stana. Agenciji za borbu protiv korupcije neuvjerljivo je objasnio da je novac "pozajmio od suprugine tetke iz Kanade".

Komentirajte prvi

New Report

Close