Veliki interes struke za natjecanja IdejaX i Young Lions

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2016. u 14:29
Foto: Foto press

Na ovogodišnje natjecanje IdejaX prijavljeno je 107 radova, dok novitet ovogodišnjih Dana komunikacija – natjecanje Young lions bilježi 18 prijavljenih timova iz 12 agencija

U sklopu festivala Dana komunikacija koji će se održati od 14. – 17. travnja u Rovinju za nagradu IdejaX koja nagrađuje najkreativnije radove bez obzira na vrstu medija ove se godine prijavilo 107 radova. Najveći broj prijava je zabilježen u kategorijama: Telekomunikacijske usluge, Najbolja cjelovita kampanja te Samopromocija i korporativne komunikacije. Radove su prijavile 34 agencije koje su radile na kampanjama za 54 različita oglašivača.

Pristigle radove za Ideju X komentirao je Siniša Waldinger, predsjednik žirija nagrade: "Veseli nas što je na ovogodišnje natjecanje IdejaX pristiglo 107 radova što predstavlja porast od 25 radova u odnosu na prošlu godinu. Samim time će posao žirija sastavljenog od 10 iskusnih kreativnih profesionalaca izabranih prema finalnoj rang listi prošlogodišnjeg natjecanja biti još izazovniji i zahtjevniji. U svakom slučaju pokušat ćemo u svim pristiglim radovima tražiti onaj misteriozni sastojak X, sveti gral svake ideje koji ju izdiže iznad prosjeka i čini određenu komunikaciju zanimljivom, zabavnom i rado dijeljenom."

Na Danima komunikacija ove se godine po prvi puta održava i natjecanje za mlade agencijske profesionalce pod nazivom "Young Lions" pod pokroviteljstvom Erste banke, koji je dio globalnog natjecanja u sklopu kanskog festivala za koje se prijavilo 18 timova iz 12 agencija. Njihov zadatak će biti da u roku od 24 sata osmisle kampanje u kategorijama Print, Cyber i Design, odnosno u 48 sati za kategoriju Film. Najbolji od 4 pobjednička tima festival nagrađuje putovanjem na festival CannesLions 2016.

Svečana dodjela nagrada Ideja X i Young Lions održati će se u subotu 16. travnja u hotelu Lone u Rovinju.

Sve informacije o Danima komunikacija, cijenama kotizacija i prijavama sudionika mogu se pronaći na internetskoj stranici festivala: http://www.danikomunikacija.com.

Komentirajte prvi

New Report

Close