‘Večer za sigurne korake’ za Šibenik i Knin

Autor: Poslovni dnevnik , 22. listopad 2012. u 22:00
Ivan Vidaković, predsjednik AmChama

U organizaciji AmChama dosad prikupljeno 6,4 milijuna kina za razminiranje Hrvatske.

Večer za sigurne korake", dobrotvorna gala večer za razminiranje Hrvatske, održana je u hotelu Westin u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham). U ovogodišnjem izdanju projekta, sredstva su se prikupljala za razminiranje Šibensko-kninske županije.

U uvodnom dijelu večeri predstavnicima hrvatskih i međunarodnih tvrtki, institucija javne vlasti, međunarodnih organizacija i diplomatskih tijela obratili su se izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zrinka Vrabec Mojzež, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, otpravnik poslova veleposlanstva SAD-a Hoyt B. Yee, otpravnik poslova veleposlanstva Kanade William McCrimmon, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Željko Šimunac te Ivan Vidaković, predsjednik AmChama u Hrvatskoj. "Večer za sigurne korake" jedanaesto je izdanje dobrotvornog projekta kojim je dosad prikupljeno preko 6,4 milijuna kuna čime je razminirano više od 603.000 metara kvadratnih u Ličko-senjskoj, Osječko-baranjskoj, Sisačko-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj te Karlovačkoj županiji.

Sredstva koja se prikupe prodajom i direktnim donacijama bit će dodatno uvećana sredstvima Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Prema procjenama ove godine Šibensko-kninskoj županiji bit će donirano oko 300.000 kuna za razminiranje. Navedena županija još uvijek ima preko 44 km2 prostora "zagađenog" minama."Nažalost, problem mina u Hrvatskoj i dalje postoji, a ovim tempom zemlja će se u potpunosti razminirati tek za 20 godina. AmCham će svakako nastaviti poticati poslovnu zajednicu na društveno odgovorno djelovanje koje je nužno za ubrzanje čišćenja Hrvatske od mina. Zabrinjavajuće zvuči podatak kako je samo u Šibensko-kninskoj županiji dosad od mina stradalo 139 osoba i nadamo se da će ovaj naš projekt utjecati na podizanje svijesti o opasnosti mina te spriječiti daljnje ljudske žrtve, kako u ovoj županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj", izjavio je Ivan Vidaković, predsjednik AmChama.  

Glavni sponzori ovogodišnjeg projekta su PBZ Card te zagrebačka podružnica odvjetničke tvrtke Wolf Theiss. "Ponosni smo da petu godinu zaredom, kao njegov glavni sponzor, podupiremo projekt 'Večer za sigurne korake' te na taj način pridonosimo plemenitom cilju razminiranja dijelova Hrvatske", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.  Ron Given, partner u zagrebačkoj podružnici odvjetničkog društva Wolf Theiss, izjavio je: "Wolf Theiss je počašćen što ponovno ima priliku biti Zlatni sponzor humanitarne 'Večeri za sigurne korake'. Posebna priznanja i zahvale upućena su našem organizatoru, Američkoj gospodarskoj komori koja ne samo da je omogućila da Hrvatska postane još sigurnije mjesto za življenje i poslovanje".

Komentirajte prvi

New Report

Close