Važno je ulagati u kontinuiranu edukaciju žena

Autor: Poslovni dnevnik , 14. lipanj 2016. u 21:59
U sklopu konferencije održan je okrugli stol

Snažnije uključenje žena u industriju potaknulo bi brži razvoj sektora.

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), inicijative eSkills for jobs i projekta GEMA – upravljanje s pristupom uravnotežene zastupljenosti spolova, financiranim iz EU programa PROGRESS održana je jučer u prostorima HUP-a konferencija pod nazivom "Žene u digitalnoj i kreativnoj industriji".

Konferencija je organizirana u sklopu Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija, a njezin cilj je bio potaknuti raspravu o položaju žena u digitalnim i kreativnim industrijama te promovirati kreativna i STEM zanimanja kao dobar izbor budućih karijera za mlade djevojke.

 U sklopu konferencije održan je okrugli stol na kojem se raspravljalo o tome kako dodatno zainteresirati djevojčice u ranoj dobi za STEM predmete te kako općenito podići kvalitetu kreativne i STEM edukacije te logičkog promišljanja kroz osnovnu i srednju školu, te kako promovirati važnost ulaganja u kontinuiranu edukaciju i obrazovanje žena. Diskusija se osvrnula i na važnost jačeg uključivanja žena u ove industrije, kao nedovoljno iskorištenog potencijala koji bi mogao potaknuti bolji i brži razvoj sektora te otkriti skriven potencijal koji u njima leži za razvoj ukupnog gospodarstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close