U 8 mjeseci pronašao je način kako zaraditi milijune. Sada se više ne želi baviti time

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2014. u 12:39
Thinkstock

Mnogi sanjaju o tome kako zaraditi novac u kratkom roku, a Scott DeLong je pronašao način, uz pomoć interneta i društvenih mreža.

Mnogi sanjaju o tome kako zaraditi novac u kratkom roku, a Scott DeLong je pronašao način, uz pomoć interneta i društvenih mreža. Prije osam mjeseci, DeLong je osnovao medijsku kompaniju ViralNova.com. Riječ je zapravo o web stranici sa zanimljivim sadržajem koji mami čitatelje zaraznim naslovima. Takav sadržaj savršen je za dijeljenje na Facebooku, a to je i glavna strategija ViralNove.

Proteklog mjeseca ViralNova je privukla 100 milijuna posjetitelja. Business Insider okvirno je izračunao da je, zahvaljujući oglasima, stranica u prosincu zaradila oko 400 tisuća dolara. DeLongu je vjerojatno pripao i najveći dio tog novca nakon podmirenja troškova servera i honorara tek dvojice suradnika.

Prema računici, ako promet ostane visok, ViralNova bi godišnje mogla ostvariti i do 4,8 milijuna dolara prihoda. Međutim, DeLong je odlučio otići u drugom smjeru – odlučio je prodati stranicu te trenutno traži kupca, po mogućnosti u krugu velikih medijskih kompanija.

Njegov potez je pomalo iznenađujuć. Premda njegov projekt ima ogroman potencijal, DeLong tvrdi kako se umorio od ViralNove i da želi početi nešto novo te odbacuje mogućnost da ostane u tvrtki ako ona nađe kupca. Čak je odbio i jednog ulagača koji ga je želio uvjeriti da proširi stranicu i stvori veliki posao.

"Ulagački kapital, zaposlenici, uredi i sve te tradicionalne stvari nisu ono što želim", kazao je DeLong u Twitter intervjuu s novinarom Business Insidera. "Trebali biste me poznavati osobno kako biste u potpunosti razumjeli moju (potencijalnu) odluku", poručio je. Također je izjavio kako ne želi imati odgovornost u zapošljavanju ljudi niti želi svoj ured. "Želim raditi stvari na svoj način. Mrzim pritisak", obrazložio je DeLong, koji tvrdi da je na ViralNovi radio 16 sati dnevno, uključujući i dane vikenda.

Cijeli razgovor na Twitteru između Scotta DeLonga i Business Insidera pročitajte ovdje.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Komentirajte prvi

New Report

Close