Turner Broadcasting ukida 1.475 radnih mjesta širom svijeta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. listopad 2014. u 09:06
Foto: Thinkstock

Turner Broadcasting najavio je ukidanje 1.475 radnih mjesta, ili oko 10 posto ukupno zaposlenih u toj kompaniji.

Turner Broadcasting najavio je ukidanje 1.475 radnih mjesta, ili oko 10 posto ukupno zaposlenih u toj kompaniji koja upravlja informativnim kanalom CNN, kao i kabelskim mrežama TNT i Cartoon Network.

Otpuštanja će zahvatiti sve razine kompanije, od informativnog kanala, preko zabavnog i dječjeg, do sportskog, kao i upravljačke pozicije u 18 lokacija širom svijeta, priopćio je Turner, koji na platnom spisku ima otprilike 14.000 zaposlenih.

To je dio širokog restrukturiranja kompanije Time Warner, vlasnika Turner Broadcastinga, s ciljem da se resursi tvrtke usmjere područjima koja rastu, jer u posljednje vrijeme gledanost televizije u SAD-u pada.

Zaposlenici koji će ostati bez posla bit će o tome obaviješteni u iduća dva tjedna, a bit će im ponuđena otpremnina, priopćio je Turner Broadcasting.

Prošloga ljeta Turnerov vlasnik Time Warner odbio je 17 milijardi dolara vrijednu ponudu za preuzimanje od strane 21st Century Foxa u vlasništvu Ruperta Murdocha, ocijenivši je premalom. Stoga je Murdoch povukao svoju ponudu.

Turner i Walt Disneyeva kompanija ESPN objavili su u ponedjeljak i to da su u novom devetogodišnjem ugovoru pristali platiti gotovo dvostruko veću godišnju naknadu National Basketball Associationu (NBA) za prava na prijenos košarkaških utakmica.

Komentirajte prvi

New Report

Close