Traži se novi natječaj za zagrebačku frekvenciju

Autor: Poslovni dnevnik , 13. listopad 2015. u 22:00
"Radio Marija ne proizvodi dovoljno informacija"

Kuća ljudskih prava, SNV i Radio 808 nezadovoljni dodjelom koncesije Radio Mariji.

Nakon što je Vijeće za elektroničke medije (VEM) odlučilo radijsku koncesiju na području grada Zagreba na 14 godina dodijeliti Udruzi Radio Marija, konkurentska skupina natjecatelja- Kuća ljudskih prava, Srpsko narodno vijeće i Radio 808- najavila je da neće odustati od borbe za spomenutu koncesiju.

Od Agencije za elektroničke medije (AEM) traže raspisivanje novog natječaja, a od novog saziva Sabora da njegov Odbor za informiranje, informatizaciju i medije aktivnije nadzire rad VEM-a. Najavljuju da će zatražiti uvid u zapisnike i fonograme kako bi se mogli pokrenuti pravno raspoloživi postupci, i to- kako je rečeno na tiskovnoj konferenciji- zbog indicija o nepravilnostima u postupku, proceduralnih kršenja Pravilnika kao i zbog netransparentnosti u procesu dobivanja koncesije za informativni gradski radio u Zagrebu.

"U obrazloženju se navodi da su u programskom dijelu ponude Radio Marije zastupljeniji obrazovni i kulturni dio, što je netočno. Tu su zamaskirane činjenice da Radio Marija ima manje od osam posto informativnog programa, dok mi imamo 21 posto.  Osim toga, Radio Marija ne donosi dnevne lokalne informacije, odnosno ne zadovoljava kriterij od najmanje deset posto takvog programa jer prenosi vijesti Radio Vatikana. Za njih se tvrdi da imaju više vlastitog programa, ali on se odnosi na vjerski program", rekao je Ilko Čulić s Radija 808 i dodao da je Vijeće moglo raspisati koncesiju za specijalizirani vjerski radio. 

Komentirajte prvi

New Report

Close