Total TV i Terrakom: Suradnja, ne spajanje

Nudit će 300 programa/FOTOLIA Nudit će 300 programa/FOTOLIA

United Group u regiji ima 1,6 milijuna korisnika, hrvatski dio surađivat će s bivšim Voljatelom.

Regionalni telekomunikacijski operater Total TV najavio je kako s tvrtkom Terrakom (bivši Voljatel) nastavlja unapređivati svoju uslugu na hrvatskom tržištu u obliku ponude televizije, telefona i interneta.

Kako je za Poslovni dnevnik kazao Krešimir Lovreček, direktor Total TV-a u Hrvatskoj, sinergija s Terrakomom znači tješnji poslovni odnos, a zasad nije planirano spajanje dviju tvrtki. Lovreček objašnjava kako će se suradnja s Terrakomom odnositi na pružanje telefonskih usluga. Naime, Terrakom ima dugogodišnje iskustvo na telekomunikacijskom tržištu i, uz suradnju sa Total TV-om, obje tvrtke osiguravaju kompletnu uslugu. "Nove fiksne usluge interneta i telefona u našoj ponudi predstavljaju prvu u nizu inovativnih i atraktivnih usluga koje pripremamo za naše korisnike.

Također, uvođenjem novog Triple LNB-a korisnicima nudimo istodobni prijem signala s tri najpopularnija satelita u Europi, Hotbirda, Astre i Eutelsata. Zajedno sa sve većim sadržajem Total TV paketa, korisici će moći pratiti do 300 televizijskih i radijskih programa. S obzirom na to da je Total TV dio velike regionalne grupacije United Groupa, sigurno da potencijal u kojemu grupa posjeduje jedinstvenu infrastrukturu i iskustvo otvara velike mogućnosti", navodi Lovreček. United u regiji ima satelitske televizije u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH. U Sloveniji je United grupa drugi po veličini operater u ponudi usluga fiksne telefonije i interneta i prvi u ponudi usluga prijenosa televizijskoga signala. Ukupno u regiji ima 1,6 milijuna korisnika.

United grupa nedavno se spominjala u kontekstu mogućnosti prodaje teške devet milijardi kuna. Naime, vlasnik Uniteda, najvećeg konkurenta Deutsche Telekoma i Telekoma Austrije u regiji, je fond Mid Europa Partners sa sjedištem u Londonu. Fond je prije nekoliko mjeseci konsolidirao svoje poslovanje te svih 25 telekomunikacijskih tvrtki koje Mid Europa Partners posjeduje u regiji okupio u okviru United grupe. Lani je prihod Uniteda, čiji je suvlasnik EBRD, bio 180 milijuna eura, plan za 2013. je 200 milijuna. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!