Total TV i Terrakom: Suradnja, ne spajanje

Autor: Darko Bičak , 05. kolovoz 2013. u 22:01
Nudit će 300 programa/FOTOLIA

United Group u regiji ima 1,6 milijuna korisnika, hrvatski dio surađivat će s bivšim Voljatelom.

Regionalni telekomunikacijski operater Total TV najavio je kako s tvrtkom Terrakom (bivši Voljatel) nastavlja unapređivati svoju uslugu na hrvatskom tržištu u obliku ponude televizije, telefona i interneta.

Kako je za Poslovni dnevnik kazao Krešimir Lovreček, direktor Total TV-a u Hrvatskoj, sinergija s Terrakomom znači tješnji poslovni odnos, a zasad nije planirano spajanje dviju tvrtki. Lovreček objašnjava kako će se suradnja s Terrakomom odnositi na pružanje telefonskih usluga. Naime, Terrakom ima dugogodišnje iskustvo na telekomunikacijskom tržištu i, uz suradnju sa Total TV-om, obje tvrtke osiguravaju kompletnu uslugu. "Nove fiksne usluge interneta i telefona u našoj ponudi predstavljaju prvu u nizu inovativnih i atraktivnih usluga koje pripremamo za naše korisnike.

Također, uvođenjem novog Triple LNB-a korisnicima nudimo istodobni prijem signala s tri najpopularnija satelita u Europi, Hotbirda, Astre i Eutelsata. Zajedno sa sve većim sadržajem Total TV paketa, korisici će moći pratiti do 300 televizijskih i radijskih programa. S obzirom na to da je Total TV dio velike regionalne grupacije United Groupa, sigurno da potencijal u kojemu grupa posjeduje jedinstvenu infrastrukturu i iskustvo otvara velike mogućnosti", navodi Lovreček. United u regiji ima satelitske televizije u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH. U Sloveniji je United grupa drugi po veličini operater u ponudi usluga fiksne telefonije i interneta i prvi u ponudi usluga prijenosa televizijskoga signala. Ukupno u regiji ima 1,6 milijuna korisnika.

United grupa nedavno se spominjala u kontekstu mogućnosti prodaje teške devet milijardi kuna. Naime, vlasnik Uniteda, najvećeg konkurenta Deutsche Telekoma i Telekoma Austrije u regiji, je fond Mid Europa Partners sa sjedištem u Londonu. Fond je prije nekoliko mjeseci konsolidirao svoje poslovanje te svih 25 telekomunikacijskih tvrtki koje Mid Europa Partners posjeduje u regiji okupio u okviru United grupe. Lani je prihod Uniteda, čiji je suvlasnik EBRD, bio 180 milijuna eura, plan za 2013. je 200 milijuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close