Tomislav Klauški od četvrtka svaki dan piše za 24sata.hr

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2013. u 09:35
Tomislav Klauški

Tomislav Klauški, koji će odsad svakog radnog dana na portalu 24sata.hr pisati političke komentare, na hrvatskom je webu ostvario – “nemoguću misiju”!

Tomislav Klauški, koji će odsad svakog radnog dana na portalu 24sata.hr pisati političke komentare, na hrvatskom je webu ostvario –  "nemoguću misiju"!  U kratkom vremenu postao je brend, autor čiji se tekstovi prepoznaju najčešće već prema naslovu, a tek u manjem broju slučajeva prema prvom pasusu, što je slučaj bez presedana. 

Klauški je uspio izvesti jednu vrstu medijske alkemije: sam je sebe brendirao. U njegovim napisima dva organa uvijek imaju zapaženu ulogu: mozak i žuč. Klauški piše bez pardona, bez računice, bez rukavica, “uvik kontra”, ali argumentirano. Nikad ne koristi ružičaste naočale i ne daje popusta, no njegove teze život obično potvrdi. 

Novi komentator portala 24sata.hr  točnije od svih osjetio je dušu interneta kao novog medija. Njegovi su tekstovi koncizni, aforistični, jednostavni, eksplozivni, i uvijek kao bazu imaju krajnje jasan stav, posve primjereno zahtjevima web publike.

Materija koju opisuje uvijek je svježa: neka je politička kombinatorika –  najčešće svinjarija, još u fazi realizacije –  a on je već analizira. Događaj se još nije okončao, a on hvata rasplet, kako bi izašao s komentarom, prije svih drugih. Kako piše bez dlake na jeziku, na njegove tekstove uvijek se ispaljuju salve komentara – od panegirika do pljuvačine – ali on se oko toga ne uznemirava, jer je već na idućem poslu. Kojega, ubuduće, možete čitati, svakoga dana, na 24sata.hr.

Rođen je u Zagrebu 24. rujna 1971. godine, diplomirani je novinar, predavač na Fakultetu političkih znanosti, lani je bio u konkurenciji za novinara godine. Radio je u zagrebačkim dopisništvima Novog lista i Slobodne Dalmacije, u Nacionalu i Poslovnom dnevniku. Zadnjih šest godina radio je na portalu Index.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close