Styria i sveučilište Sjever potpisali ugovor o suradnji

Autor: Agencija VLM , 11. travanj 2014. u 10:39
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Petogodišnji ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji potpisali su jučer u Koprivnici rektor Marin Milković i direktor sadržaja Večernjega lista Dražen Klarić.

Iskusni urednici i novinari iz hrvatskih izdanja medijske kuće Styrija – Večernjeg lista, Poslovnog dnevnika i 24 sata – prenosit će svoja znanja na studente medijskih odsjeka Sveučilišta Sjever.

Petogodišnji ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji potpisali su jučer u Koprivnici rektor Marin Milković i direktor sadržaja Večernjega lista Dražen Klarić.

‘Neprocjenjiva stvar’

"Imati Styriju kao partnera neprocjenjiva je stvar. I Večernji list i 24 sata i Poslovni dnevnik imaju mnogo kvalitetnih ljudi, čija će iskustva biti velika pomoć u obrazovanju novih generacija", kazao je Milković, a Klarić je dometnuo kako će iz suradnje korist također izvući Styrijini ljudi.

"U neposrednom kontaktu s mladim budućim novinarima moći će provjeriti koliko su spremni na izazove koje donose nove tehnologije i platforme u medijima" rekao je on.

Potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak te njezin varaždinski kolega Goran Habuš kao predstavnici gradova osnivača Sveučilišta Sjever, skupa istaknuvši da se radi o velikom trenutku u razvoj mlade visokoobrazovne institucije.

Preseljenje

Sveučilište Sjever nastalo je integracijom Medijskog sveučilišta iz Koprivnice i Veleučilišta u Varaždinu. Trenutačno ga pohađa oko 3000 studenata u dvama sveučilišnim centrima, a uskoro će se preseliti u nove prostore.

"I jedan i drugi kampus sada su u fazi opremanja, očekujemo preseljenje za mjesec ili dva. To će znatno podići razinu nastave", najavio je on.

Napomenuo je da je osnovni cilj Sveučilišta Sjever podići obrazovnu strukturu u sjeverozapadnoj regiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close