Stručnjaci za HR dobili kodeks

Autor: Poslovni dnevnik , 16. rujan 2014. u 22:00
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Kodeks je zapravo baza onoga što bi svaki djelatnik u ljudskim resursima trebao znati i kako bi trebao djelovati u svojoj tvrtki.

Strukovna udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima HR Centar predstavila je kodeks za stručnjake u upravljanju ljudskim resursima pod nazivom HR Kodeks.

Posrijedi je dokument koji donosi smjernice djelatnicima u upravljanju ljudskim resursima na koji način kvalitetno obavljati svoj posao, objasnio je Saša Jurković, predsjednik udruge HRCentar. Kodeks je zapravo baza onoga što bi svaki djelatnik u ljudskim resursima trebao znati i kako bi trebao djelovati u svojoj tvrtki, istaknuo je. Smjernice su dane za područje profesionalne odgovornosti i razvoja, etičkog vodstva, poštovanja i pravednosti, sukoba interesa i korištenja informacija. Poticaj za izradu kodeksa bila potreba osvještavanja uprava kompanija o važnosti upravljanja ljudskim resursima kao najvrednijoj imovini tvrtke. Uz predstavljanje HR Kodeksa, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić uručio je pismo podrške predsjedniku udruge HR Centar radi prodrške promociji i unapređenju te struke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close