Sony želi na filmovima do 2018. zarađivati 11 milijardi dolara

Autor: Tomislav Pili , 19. studeni 2014. u 15:06
Sony mnogo očekuje od novog Spidermana

Sony Pictures je prihodovnu ljestvicu povisio za gotovo 40 posto što se namjerava postići rezanjem troškova i ulaganjem u kino-hitove.

Japanska korporacija Sony objavila je kako u sljedeće tri godine planira povećati prihode iz segmenta filmova i televizije za čak 40 posto.

Takav rast planira se dostići kroz rezanje troškova, ali i ulaganja u potencijalne kino-hitove, poput novog nastavka o Spidermanu. Sony Pictures Entertainment želi do kraja 2018. godine zarađivati između 10 i 11 milijardi dolara, što je 36 posto više od ovogodišnjih prognoza koje govore o 8,1 milijardi dolara prihoda. Kako je na konferenciji za investitore izjavio glavni izvršni direktor Michael Lynton, do ožujka 2016. kompanija bi trebala uštedjeti 300 milijuna dolara na godišnjoj razini, navodi Bloomberg.

Do 2018. Sony Pictures ciljat će profitnu maržu između sedam i osam posto, dok se sada ona kreće na 6,6 posto. Kompanija koja već godinama posluje u gubitku nastojat će tako pokazati da njezin segment zabave može snažnije doprinijeti prihodima nakon što je lani odbila prijedlog američkog hedge fonda Third Point da taj segment otpiše iz poslovanja, odnosno da ga napusti. Sony je nedavno imao dosta uspjeha s filmom "Amazing Spiderman", a poseban uspjeh polučila je TV-serija "Breaking Bad", u nas poznatija kao "Na putu prema dolje".

Što se tiče prihoda iz segmenta glazbe, Lynton smatra da je u sljedeće tri godine od tog poslovanja moguće zarađivati do 5,2 milijarde dolara, 400 milijuna dolara više od ovogodišnjih prognoza. No, više postavljanje ljestvice neće se odnositi samo na zabavni dio Sony, već i na cijelu korporaciju. Na konferenciji je izvršni direktor Sonya Kazuo Hirai istaknuo kako planira do kraja ožujka sljedeće godine postaviti srednjoročne ciljeve rasta za cijelu korporaciju. Podsjetimo, prošlog mjeseca je Sony objavio gubitak, iako manji od očekivanja, a samo na mobilnom poslovanju ove će se godine izgubiti 1,75 milijardi dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close