Sinovčić neće Ninčevića za vlasnika Zadarskog lista?

Autor: Poslovni dnevnik , 25. kolovoz 2014. u 22:00
Rene Sinovčić

Vlasnik zadarskog dnevnika Albert Faggian odnedavno želi prodati novine koje su jednom već bile u Sinovčićevu vlasništvu.

Zadarski regional, tjednik u vlasništvu Rena Sinovčića, optužio je Antu Rubešu, gradskog vijećnika Akcije mladih i predsjednika Mjesnog odbora Brodarica, da nasipanjem gomile kamenja posred Ulice Asje Petričić pogoduje građevinskom poduzetniku Mladenu Ninčeviću, koji u nastavku te ulice planira graditi stambeno naselje, pa cestovnim preprekama želi ishoditi pristupni put.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, Rubeša demantira svoju umiješanost u cijelu priču s nasipanjem ulice i pogodovanje bilo kome, a Mladen Ninčević smatra da je pisanje Regionala zapravo izazvano time što je Ninčević iskazao interes za kupnju Zadarskog lista. Vlasnik zadarskog dnevnika Albert Faggian odnedavno želi prodati novine koje su jednom već bile u Sinovčićevu vlasništvu i koje nikada nisu ispale s vrha top-liste njegovih poslovnih prioriteta, niti je Sinovčić to ikada krio.  U Zadru nitko nije iznenađen što se, za sada prilično utemeljeno, pretpostavlja da je Sinovčić opet pred vratima Zadarskog lista. Uslijedio je tekst o benignom komunalnom problemu s nasipanjem Ulice Asje Petričić, meta je opet bio Ante Rubeša, ovaj put u društvu s Mladenom Ninčevićem. 
– Iskazao sam interes jedne skupine ljudi za kupnju Zadarskog lista, pa je vrlo vjerojatno to ponukalo potencijalnu konkurenciju na ovakav način pisanja – kaže Mladen Ninčević, priznajući da je u vezi s kupnjom ZL-a već imao kontakte s vlasnikom Faggianom i direktorom Nevenom Klarinom. Tko čini tu skupinu ljudi?
 – To je želja Hrvata iz jedneod brojnih udruga u Australiji. Oni žele pomoći u demokratizaciji hrvatskoga društva i novine, otkrio je Ninčević.

Komentirajte prvi

New Report

Close