RACUNALO.COM akvizirao podcast portal RADIOBIT

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2017. u 15:43
FOTO: Press

Upravo se dovršavaju pregovori koji bi kroz nekoliko dana, točnije od 1. listopada, trebali donijeti novosti na domaću medijsku scenu.

Tvrtka WEB Internet rješenja, vlasnik portala Racunalo.com, jednog od najstarijih i vodećih tehnoloških portala u regiji, akvizirala je domenu Radiobit.in koja će, sa svojim cjelokupnim portfeljem, postati sastavni dio spomenutog portala.

Ovom akvizicijom Racunalo.com pojačat će svoj segment video sadržaja, u prvom redu iz poslovnog svijeta ali i u dijelu testiranja mobilnih uređaja i recenzija, po čemu je portal jedan od vodećih tehnoloških online medija u Hrvatskoj a vrlo je popularan i u susjednim zemljama.

Dugogodišnje iskustvo i znanje koje donosi kolega Tihomil Ledinščak, kao i višegodišnja suradnja na različitim projektima logičan je poslovni potez i win-win situacija za obje strane. Brojni posjetitelji kojima je Racunalo.com portal prvi izvor informacija dobit će više kvalitetnog sadržaja, a sam će se portal dodatno učvrstiti u samom vrhu ICT medija u Hrvatskoj i regiji“, rekao je Božidar Komarić, glavni urednik i vlasnik portala Racunalo.com.

U nešto više od godine dana prelaska na video sadržaj, portal RadioBit.in objavio je preko 270 video intervjua, recenzija i ostalih video priloga. No, nakon 17 godina samostalnog prisustva u medijskom prostoru došlo je vrijeme za udruživanje snaga s jačim medijem kojem nedostaje ovakva vrsta sadržaja a u čemu vidim i mogućnost daljnjeg napredovanja i vlastitog razvoja u segmentu video produkcije“ izjavio je Tihomil Ledinščak, koji će na portalu Racunalo.com obavljati funkciju urednika video sadržaja.   

Ovo nije prva akvizicija tvrtke WEB Internet rješenja, vlasnika Racunalo.com portala. Nakon integracija tvrtki Fritex Designs (izrada mobilnih aplikacija, SEO, WP i PHP programiranje), Shimoda (dizajn i izrada profesionalnih web stranica) te Wolf (PHP programiranje, web shopovi) u svoj poslovni klaster, na red je došao medijski portal. Ovim potezom Racunalo.com zaokružuje svoju bogatu ponudu koja uključuje besplatnu aplikacije za praćenje ICT događanja (Event Planner) te usporedbu pametnih telefona i tableta (Usporedilica). Ne treba zaboraviti i portal o automobilima i autosportu (Automanija) te gaming portal Gamebox.

Inače, portal Racunalo.com na istoimenoj domeni postoji još od 2000. godine, a nastao je iz prve hrvatske radijske IT emisije "Radio Računalo", inače dobitnice prestižne radijske nagradne "Brončani mikrofon" (10. Hrvatski radijski festival i 12. Dani radija hrvatske, Trogir 2006). Popularnost portala broji se u desecima tisuća dnevnih posjetitelja, fanova na Facebook stranicama i pratitelja Youtube kanala a portal aktivno surađuje sa 60-ak agencija, više od 110 tvrtki, te je već godinama prisutan na svim značajnijim ICT događajima koje vrlo često i medijski pokriva.

Komentirajte prvi

New Report

Close