'Prvi put u Hrvatskoj roman objavljen kao aplikacija'

Press foto Press foto

Prvi put u Hrvatskoj jedan je roman objavljen kao aplikacija za Android telefone, tvrdi autor kriminalističke komedije Aleksandar Kostjuk.

Prvi put u Hrvatskoj jedan je roman objavljen kao aplikacija za Android telefone, tvrdi autor kriminalističke komedije Aleksandar Kostjuk, koji je diplomirao na Grafičkom fakultetu u Zagrebu kao inženjer grafičke tehnologije, usmjerenje Dizajn grafičkih proizvoda. 

Njegov roman, koji predstavlja kao prvi hrvatski roman - mobilnu aplikaciju, zove se 'Noć pada u podne'. 

Kostjuk je 2010. objavio roman Zanos eksplicitna uma kao e-knjigu na portalu www.elektronickeknjige.com. 2011. g. objavljuje zbirku kratkih priča Nemaju krv kao e-knjigu na portalu www.digitalne-knjige.com, a 2012. dostupna je i u tiskanom obliku. 2012. na natječaju Gradske knjižnice Trogir kratkom pričom Slučaj nestale pčele ulazi u zbirku kratkih priča Priča se(p)o gradu. Iste godine na natječaju Male performerske scene za najbolju kratku priče strave osvaja drugo mjesto pričom Uz zveket, u tami. Živi i radi u Koprivnici kao dizajner slobodnjak.

Aplikacija 'Noć pada u podne' izrađena je generatorom mobilnih aplikacija na ibuildapp.com.

Roman-aplikaciju možete besplatno preuzeti na ovoj stranici

Ako nemate Android telefon, roman možete preuzeti i u PDF, EPUB, AZW3 i MOBI formatu. Isto tako roman možete čitati izravno na spomenutoj stranici.

Komentari (2)
 • Radoslav
  Radoslav 21:44 19.5.2013.

  Upravo tako, zahvaljujem na reakciji.

  Dakle, prvi roman objavljen kao Android aplikacija (ako se još netko ne javi) jest Umišljena inteligencija, a nalazi se ovdje:

  https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.opsus.stef&hl=en [play.google.com]

  Aplikacija (tj. knjiga) je besplatna. Do sad je preko tisuću ljudi preuzelo knjigu.

 • ylodi
  ylodi 15:07 19.5.2013.

  Nezahvalno je nešto ovakvo proglašavati prvim.

  Inače prošle godine je objavljena knjiga ‘Umišljena inteligencija’, a domaća tvrtka radi na platformi koja bi trebala omogućiti jednostavno objavljivanje knjiga u ovakvom formatu: http://projekthsk.org/. [projekthsk.org]

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!