Prvi multimedijski studij u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2012. u 22:00

U skladu s trendovima Visoko učilište Algebra pokrenulo je studij računarstva tijekom kojega se naglasak daje na web dizajn te razvoj sve popularnijih internetskih aplikacija

Na Visokom učilištu Algebra pokrenut je prvi stručni studij multimedijskog računarstva u Hrvatskoj i otvoren upisni rok za izvanredne studente, sve do 9. listopada. Tako se i u Zagrebu može studirati računarstvo s naglaskom na web dizajn i razvoj aplikacija, popraćeno s nizom kolegija iz razvoja računalnih igara, mobilnih aplikacija, internetskog marketinga, 3D animacije, snimanja i video montaže, specijalnih efekata, obrade zvuka i mnogih drugih. Studij multimedijskog računarstvo osigurava izobrazbu u području izrade multimedijskih rješenja i digitalnog sadržaja, web dizajna i Internet programiranja uz dobru osnovu znanja iz područja računarstva.

Izborni predmeti
Dodatno usmjeravanje moguće je kroz 12 dostupnih izbornih predmeta od kojih student bira njih šest. Studij osigurava zapošljivost na radnim mjestima web dizajnera ili internetskog programera, multimedijskog inženjera, informatičkog inženjera – specijalista za IPTV i profesionalne audio/video sustave, IT inženjera – specijalista za digitalni video i audio mastering, IT inženjera – specijalista za digitalnu video i audio distribuciju ili inženjera za razvoj 3D modela, vizualizaciju i animacije.Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo pojasnio je: “Studij je koncipiran kroz dvije etape. Prvu stepenicu čini prijediplomski studij trajanja tri godine i opterećenja 180 ECTS bodova, na koji se nadovezuje specijalistički studij primijenjenog računarstva kroz koji se ukupno stječe 300 ECTS bodova i uža specijalizacija u području multimedijskog računarstva. Kroz drugu etapu studija studenti mogu odabrati više specijalizacija kao što su izrada i modeliranje 3D digitalnog sadržaja, računalna multimedija, web dizajn i programiranje za Internet ili razvoj računalnih igara.”

Devet certifikata
Prijediplomski studij priprema studente za dostizanje devet industrijskih certifikata, od čega su u cijenu uključeni certifikacijski ispiti za Microsoft Technology Associate (Web Development Fundamentals i Software Development Fundamentals), Adobe Certified Associate (Video Communication with Adobe Premiere Pro i Visual Communication with Adobe Photoshop ), Google AdWords Qualified Individual i IT SMF – ITIL Foundation.Stručni naziv koji se stječe po završetku tri godine studija jest stručni prvostupnik inženjer multimedijskog računarstva što odgovara engleskom Bachelor of Multimedia Computer Engineering, a dodatnom dvogodišnjom specijalizacijom i stručni specijalist inženjer računarstva (Master of Applied Computer Engineering). Uz Algebrine predavače studentima će svoja znanja prenijeti stručnjaci iz Luminus Studia, Audio Video Consultinga, Cro Teama, DRAP-a, Citusa, Mobenda, te Novog Koda.

Komentirajte prvi

New Report

Close