‘Prvi lifestyle hotel u Zagrebu stavlja naglasak na tjelovježbu i zdravu prehranu’

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2016. u 10:53
Foto: foto press

U suradnji s poznatim promotorom zdravog načina života Marijom Valentićem naglasak je stavljen na cijeli niz zdravih pogodnosti za goste, od posebno osmišljene tjelovježbe u HealthyFit centru, preko personaliziranih tretmana i masaža, do različitih zdravih jelovnika za svako godišnje doba.

Ljiljana Mikić generalna je menadžerica hotela ARCOTEL Allegra Zagreb, prvog lifestyle hotela u Zagrebu, koji se od travnja u potpunosti okrenuo u pravcu healthy lifestyle-a. U suradnji s poznatim promotorom zdravog načina života Marijom Valentićem naglasak je stavljen na cijeli niz zdravih pogodnosti za goste, od posebno osmišljene tjelovježbe u HealthyFit centru, preko personaliziranih tretmana i masaža, do različitih zdravih jelovnika za svako godišnje doba.

Hotel ARCOTEL Allegra otvoren je 2003. godine, što biste istaknuli kao njegovu jedinstvenost u odnosu na druge gradske hotele?

Kada je hotel otvoren, sada već davne 2003. godine, bio je to prvi design hotel grada Zagreba koji je tržište oduševio svojim prozračnim uređenjem. Sve goste i posjetitelje dočekivao je elementima mediteranskih zemalja, bilo crvenim mramorom koji podsjeća na zemlju crvenicu, akvarijem s morskim ribama, tepihom plavim poput Jadranskog mora ili bračkim kamenom kao dominirajućim detaljem u restoranu. Svih ovih godina hotel je zadržao i redovito njegovao svoj prepoznatljivi design, a oduvijek volimo pratiti i trendove te u svoju ponudu redovito uvodimo inovacije i prije nego su one ovladale tržištem. Upravo zbog toga već nekoliko godina nosimo predznak lifestyle hotela. U tome duhu nastala je i naša healthy priča, naš zdravi koncept, a na kraju krajeva kroz to se rodila i suradnja s poznatim promotorom zdravog života Marijem Valentićem.

ARCOTEL Allegra prvi je hotel u Zagrebu koji se u potpunosti okrenuo u pravcu zdravog načina života. Što točno obuhvaća healthy predznak i kako ste ga ukomponirali u ponudu?

Healthy koncept svim korisnicima naših usluga želi pružiti sve ono što je potrebno u održavanju zdravog i održivog načina življenja, te da se navedenih prednosti ne moraju odreći ni onda kada su zbog posla ili užitka daleko od svojih domova. U našem hotelu na jednom mjestu možete udobno spavati, zdravo doručkovati, izabrati između nekoliko vrsta jela bogatih tzv. super namirnicama, uz našu pomoć otići na neki aktivni i vođeni oblik izleta, te u konačnici brinuti o svome tijelu uz stručnu pomoć našeg HealthyFit centra.

Ta nova poslovna strategija zapravo predstavlja produžetak projekta održivosti, zar ne?

Upravo tako. Ovim konceptom zapravo smo dali svoj doprinos projektu održivosti grupacije ARCOTEL Hotels, s kojim se započelo 2015. godine, te kojim se uz puno malih koraka želi doprinijeti velikom uspjehu u borbi za očuvanje okoliša, zbog čega projekt i nosi naziv “Small steps, big successes”. Ali naš zagrebački ARCOTEL, kao vizionar što je oduvijek bio, začetke healthy konecpta pokrenuo je još puno prije ovog projekta – početkom 2014. godine, kada smo u ponudu uveli zdrave i aktivne pauze za kavu, koje su pored zdravih namirnica sudionicima seminara pružale i mogućnost razgibavanja te ih tako puno odmornijima i koncentriranijima držale do kraja događanja na kojima su sudjelovali.

Do sada ste osmislili jelovnike prilagođene godišnjim dobima te inovativni paket koji uključuje organizirano vježbanje i izlete, čime još namjeravate nadograđivati healthy koncept?

Trenutno radimo na nekoliko tema vezanih uz healthy koncept, pri čemu se neke vežu uz osvježavanje već postojećih priča, kao što su npr. spomenute zdrave i aktivne pauze tijekom seminara. Tu su naravno i neke potpuno nove teme, a jedna od zanimljvijih su team building programi koje pomno osmišljavamo, a koji će kroz healthy prizmu pružiti sasvim novo iskustvo tvrtkama koje će ih koristiti. Sve ostale novosti, a ima ih puno, saznat ćete uskoro!

Kakve su reakcije gostiju, jesu li objeručke prihvatili sve prednosti zdravog načina života u hotelu?

Gosti vrlo pozitivno reagiraju na cjelokupnu healthy priču. I nama samima je zapravo iznenađenje koliko pažnje gosti, a posebno strani, posvećuju zdravom načinu životu, te koliko ih veseli činjenica da se za njihovo zdravlje ovdje brinemo i mi, što im daje mogućnost da se još više opuste i prepuste rukama naših stručnjaka.

Kako je započela suradnja s poznatim trenerom Marijem Valentićem i koji je njezin cilj?

Suradnja s Marijem počela je upravo u fazi začetaka healthy priče, znači još početkom 2014. godine. Naime u Mariju i njegovom programu OfficeFIT tada smo prepoznali pouzdanog partnera za našu priču o zdravim i aktivnim pauzama tijekom seminara. Tijekom vremena shvatili smo da našu suradnju možemo dovesti na puno viši nivo, što je rezultiralo otvaranjem HealthyFit by Mario Valentić centra na šestom katu hotela, a u konačnici i zajedničkim oblikovanjem healthy koncepta. Mario je tako postao sastavni dio našeg tima te vrlo bitna i stručna stavka po pitanju oblikovanja ponude vezane uz zdravu prehranu i brigu o zdravom i fit tijelu.

Koliko je Vama osobno važan aktivan i zdrav način života koji ARCOTEL promovira?

Healthy koncept je nastao upravo kroz prizmu mog osobnog stila života, jer se tjelovježbom te održavanjem zdravog načina života bavim još od srednje škole. Ovaj koncept zrcali moje vlastite životne navike te ga kao takvog s još većim užitkom razvijam u suradnji sa svojim timom, a posebno me veseli činjenica da i oni sami svakodnevno uviđaju prednosti koje ovaj koncept pruža i sve više počinju pratiti njegove smjernice.

Komentirajte prvi

New Report

Close