Programsko vijeće HRT-a idući tjedan o prijenosu inauguracije predsjednice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. veljača 2015. u 15:43
Foto: HINA/POOL/Damir Sencar/PIXSELL

Programsko vijeće HRT-a na sjednici idući tjedan trebalo bi raspravljati o prijenosu inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Programsko vijeće HRT-a na sjednici idući tjedan trebalo bi raspravljati o prijenosu inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kao i prijedlozima da se sankcionira Elizabeta Gojan, voditeljica i urednica te HTV-ove emisije zbog koje je navodno pristiglo više od 300 pritužbi gledatelja i zbog koje se protiv Elizabete Gojan na Prisavlju potpisivala peticija zbog "nanošenja štete ugledu" javne radiotelevizije.

Po riječima predsjednika Programskog vijeća Brune Kragića sjednica bi se trebala održati 3. ožujka i na njoj bi se u sklopu praćenja provedbi programskih obveza trebalo raspravljati o prijenosu inauguracije, ali i načinu na koji ju je vodila Elizabeta Gojan. Kragić je za Hinu potvrdio da je Programsko vijeće dosad zaprimilo desetak protestnih e-mailova, ali i da je na svoju e-mail adresu dobio više od tisuću poruka u kojima se upozorava na, kako tvrdi, neprofesionalnost voditeljice, zbog čega se traži njezina odgovornost.

Kragić tvrdi da je zbog primjedbi na prijenos inauguracije razgovarao s glavnim ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom i ravnateljem programa HRT-a Sašom Runjićem koji bi se o tome trebali oglasiti priopćenjem.

Na HRT-u tvrde da ne mogu dati zatražene podatke o pristiglim pritužbama gledatelja navodeći da "izvješća službe gledatelja služe za internu upotrebu i da ih nisu dužni komentirati".

Također, dodaju i da nemaju službenog komentara o peticiji koju je protiv Elizabete Gojan pokrenula njezina kolegica Hloverka Novak Srzić i koju je navodno potpisalo sedamdesetak zaposlenih.

Nekadašnja glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić poručila je u medijima da je prijenos inauguracije predsjednice Grabar Kitarović bio daleko ispod profesionalnog standarda HRT-a te da se u komentarima Elizabete Gojan radilo o ponižavanju novoizabrane predsjednice.

"Bilo je to ispod osnovne građanske pristojnosti. Nitko nikada na HTV-u nije tako ostrašćeno radio inauguraciju. U takvoj emisiji očekuje se vrhunski profesionalizam jer se taj program ne radi za svoje istomišljenike", poručila je u medijima Hloverka Novak Srzić.

S druge strane Gojan je najavila da će "zbog verbalnih napada, prijetnji i uvreda" koje doživljava zbog načina na koji je vodila spornu emisiju tužiti portale koji su o njoj, kako tvrdi, neistinito izvještavali, Hloverku Novak Srzić i Helenu Krmpotić koje su pokrenule peticiju protiv nje, ali i HRT jer ju kao "zaposlenicu nije adekvatno zaštitila". Gojan navodi i da su podaci o gledanosti njezin odgovor na "osobnu harangu" koja se, kako tvrdi, provodi protiv nje.

Prema neslužbenim podacima o ukupnoj gledanosti prijenos inauguracije HTV-a 1 gledalo je 17,1 posto gledatelja, Nove TV 7 posto, HTV-a 4 3,6 posto, a RTL-a 3,3 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close