Produljen rok predstečajne nagodbe Novog lista

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2015. u 14:55
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo je produljenje roka predstečajne nagodbe Novog lista za dodatnih 60 dana.

Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo je produljenje roka predstečajne nagodbe Novog lista za dodatnih 60 dana, objavljeno je na stranicama Financijske agencije (Fine).

Prema odobrenju Ministarstva financija od 17. veljače, rok za dodatnih 60 dana počinje teći od isteka roka od 120 dana od otvaranja postupka predstečajne nagodbe 21. listopada 2014.

Kako se ističe u obrazloženju te odluke, prihvaćen je podnesak predsjednika Uprave Novog lista Nevena Klarina koji je početkom veljače naveo da "postoje opravdani razlozi za takvo produljenje s obzirom na dosadašnji tijek postupka", ali i na sedam žalbi koje su uložene na rješenje Nagodbenog vijeća Fine od 15. prosinca među kojima se posebno ističe žalba najvećeg vjerovnika Zagrebačke banke.

Ukupna navedena potraživanja vjerovnika prema Novom listu iznesena u nacrtu predstečajne nagodbe iznose 31,04 milijuna kuna, uz posebno istaknutu tražbinu razlučnog vjerovnika Zagrebačke banke od 12,5 milijuna kuna.

S druge strane, pak, u operativnom planu restrukturiranja Novog lista kao "osnovna mjera" istaknuta je smanjivanje broja radnika. Kako je istaknuto u tom dokumentu, taj proces je počelo početkom 2014. i "prirodnom fluktuacijom i programom ponuda otpremnina" broj radnika smanjen je sa 304 na 261 uz najavu da daljnji pad prodaje tiskanih medija i marketinga uvjetuje daljnje smanjenje broja radnika "u onom obimu koji neće narušiti kvalitetu novina".

Predsjednik Uprave Neven Klarin u nedavnom je razgovoru za Novi list, prema priopćenju sindikata, najavio daljnje smanjivanje broja radnika suprotno odredbama kolektivnog ugovora i Zakona o radu zbog čega su i zaposlenici Novog lista početkom veljače održali prosvjedni skup Pet minuta gromoglasne tišine.

Komentirajte prvi

New Report

Close