Producent hit-serija stiže u Dubrovnik

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2015. u 13:23
FOTO: Press foto

Iako trenutačno radi jedan projekt u Španjolskoj i drugi na Kubi, Nadermann je konstantno u potrazi za novim projektima te ga izrazito zanima naša regija.

NEM 2015, najveće okupljanje medijskih profesionalaca, ugostit će producenta hit-serija Ubojstvo i Most te svjetskog fenomena Milenijska trilogija, Petera Nadermanna.  

Nadermann je osnivač i direktor tvrtke Nadcon iz koje su izašli poznati međunarodni koprodukcijski projekti. 

"Za mene je koprodukcija iznimno važan poslovni model koji omogućava ostvarivanje brojnih zanimljivih projekata. Radim to već više od 15 godina i kroz koprodukciju sam u Njemačku i ostatak svijeta uspješno doveo mnoge zanimljive projekte. Nakon uspješnih skandinavskih produkcija s kojima sam počeo, sada imam uspješne projekte u čitavome svijetu. Novi teritoriji važni su zbog pronalaženja novih potencijala i projekata. Zato dolazim u Dubrovnik drugi put." 

Nadermannov najnoviji projekt, serija The Team, koprodukcija je čak osam europskih zemalja te prati policijske odjele i njihov specifičan način rada. U seriji svi policajci govore engleski s naglaskom svoje zemlje, ali međusobno razgovaraju na materinskom jeziku.

Nadermann je poznat po svojem radu u skandinavskim zemljama, gdje je iznimna kvaliteta TV serija poput Ubojstva i Mosta, a nakon toga i Milenijske trilogije, zainteresirala cijeli svijet, pa i Hollywood, nakon čega su obje serije i film prilagođeni za američku publiku. 

Iako trenutačno radi jedan projekt u Španjolskoj i drugi na Kubi, Nadermann je konstantno u potrazi za novim projektima te ga izrazito zanima naša regija. 

"NEM je bio savršena prilika da upoznam lokalne talente iz regije na jednome mjestu. Ova regija obiluje intrigantnim pričama, ljudi su vrlo daroviti, a imate i lokacije koje se isplati istražiti. Imate izvrstan potencijal za ovu industriju, zato se i Igra prijestolja snima u vašoj zemlji." 

NEM 2015 istražit će mogućnosti novih medija kao i budućnost televizijskog sadržaja, okupljajući najcjenjenije profesionalce i stručnjake kako bi svi uključeni u medijski posao na događaju dobili bolji uvid u nove trendove.

Komentirajte prvi

New Report

Close