Planiraju prikupiti 1,5 mil. kn godišnje

Autor: Večernji list , 07. svibanj 2014. u 22:00
Ministrica Milanka Opačić i predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka/Davor Višnjić/PIXSELL

PBZ povećava iznos donacija.

Umjesto 40 lipa, koliko je proteklih pet godina izdvajano po svakoj transakciji putem American Express kartice sa srcem, PBZ i PBZ Card odsad će u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" izdvajati kunu po transakciji tom karticom.

Donirat će projekt Ministarstva zdravlja "Praćenje djece s neurorizicima", ali odsad i projekt Ministarstva socijalne politike "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi". Ugovore o suradnji potpisali su u Centru za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a, i Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, s Milankom Opačić, ministricom socijalne politike i mladih, i prim. Marijanom Cesarikom, pomoćnikom ministra zdravlja. "Kao banka, svjesni smo nejednakosti u društvu i neravnoteže koju nosi tržišni kapital te obveze da društveno odgovornim poslovanjem pomognemo najslabijima, a djeca s hendikepom to jesu. Zato je ovaj program kontinuiran, trajat će sve dok bude prometa na toj kartici", rekao je Prka.

PBZ je u tom projektu od 2008. prikupio i donirao više od 2,5 milijuna kuna, naveo je M. Blažić. Njima je kupljena medicinska oprema za praćenje djece s neurorizicima u 16 bolnica, rekao je prim. Cesarik, dodavši da je na redu pakračka bolnica, ali i da je PBZ jedina banka koja ovako radi i da se nijedna druga nije uključila. Plan je da se svake godine prikupi oko milijun i pol kuna, a po jedna donacija javno će se dodjeljivati svakih mjesec-dva. PBZ je jučer donirao Centar "V. Bek" s 215 tisuća kuna za kupnju tiflotehničkih pomagala za slijepe, informatičke opreme i namještaj za učionice i štićenike centra. 

Komentirajte prvi

New Report

Close