Pavić od Hanžekovića zbog EPH traži 260,7 mil. kuna

Autor: Saša Paparella , 03. studeni 2015. u 22:00
Marijan Hanžeković, vlasnik EPH/Sanjin Strukić/PIXSELL

Ninoslav Pavić tužio bivšeg kompanjona iz predstečajne nagodbe radi prijevare, odvjetnik uzvratio tužbom zbog 12,3 mil. kn.

Na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu za 11. studenoga zakazano je pripremno ročište u sporu u kojem Ninoslav Pavić tuži Marijana Hanžekovića za "prijevarno stjecanje" većinskog udjela u EPH i traži isplatu 260,7 milijuna kuna naknade štete.

Kako se navodi u tužbenom zahtjevu na kojeg se poziva Hina, Pavić je kao pravni temelj  priložio dokument pod naslovom 'Odnosi članova društva EPH nakon provedbe predstečajne nagodbe' kojeg je sklopio s Hanžekovićem u siječnju 2014. Taj je dokument predviđao otkup dugova od najvećeg vjerovnika EPH- Hypo Alpe Adria Banke Hrvatske u ukupnom iznosu od 60 do 70 milijuna kuna, a predviđeno je i da Hanžeković preuzme 90 posto EPH dokapitalizacijom, odnosno otkupom potraživanja od Hypo banke. Pavić je pak trebao unijeti svoje slobodne udjele u društvu EPH u novu tvrtku Euro poticaji u kojem bi bez naknade preuzeo 49 posto, dok bi Hanžeković imao 51 posto vlasništva u toj tvrtki.

Euro poticaji imali bi ukupno 90 posto udjela u EPH, a 10 posto držao bi njemački WAZ. Kako se navodi u tužbi, Hanžeković nakon ulaganja od 45 milijuna kuna nije na Pavića prenio poslovni udjel koji daje 49 posto prava i obaveza u tvrtki Euro poticaji.  Hanžeković pak tvrdi da spomenuti dokument ne predstavlja obvezujući ugovor već ga naziva "planom neobvezujućih aktivnosti za njegove sudionike". Osim toga, optužuje Pavića da je nakon potpisivanja tog dokumenta "podizao radnje na štetu EPH kako bi se nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna". 

Komentirajte prvi

New Report

Close