Oris dobio nagradu FIERA

Autor: Poslovni dnevnik , 15. studeni 2016. u 22:00
A. Rusan prima nagradu FIERA

Španjolci nagradili časopis za promicanje arhitekture.

Časopis Oris nagrađen je FIERA nagradom (International Fair of Magazines and Editorials of Architecture) koju španjolsko Sveučilište Navarra dodjeljuje odabranim časopisima za napore na promociji arhitekture, umjetnosti i dizajna.  Nagradu je u La Coru?i primio arhitekt Andrija Rusan, idejni začetnik i jedan od urednika.  

Oris je časopis za arhitekturu i kulturu življenja sa skoro dvadesetogodišnjom tradicijom i obraća se stručnoj javnosti (arhitektima, urbanistima, dizajnerima), ali i široj publici zainteresiranoj za arhitekturu, dizajn, fotografiju, teatar, vizualne umjetnosti i teoriju. Nagrada FIERA je rezultat dugogodišnje suradnje Orisa i španjolske arhitektonske scene, jedne od najvažnijih i najpropulzivnijih arhitektonskih scena na svijetu.

U časopisu Oris često su objavljivani intervjui i projekti španjolskih arhitekata, napominju u Orisu. Prilikom otvorenja Oris Kuće arhitekture u siječnju 2015. organizirana je izložba projektantskog kolektiva RCR arhitekti. Suradnja sa španjolskom arhitektonskom zajednicom prisutna je i na već tradicionalnim Danima Orisa – međunarodnom arhitektonskom simpoziju koji se organizira od 2000.

Komentirajte prvi

New Report

Close