Od erotike stvorio posao od 500 milijuna dolara

Autor: Tomislav Pili , 28. rujan 2017. u 22:00
Foto: REUTERS

Prvi broj poznat po na naslovnici s obnaženom Marilyn Monroe prodavao se za 50 centi.

Hugh Hefner, osnivač Playboya, preminuo je u srijedu prirodnom smrću u 91. godini, izvjestila je tvrtka Playboy Enterprises Inc.

Bio je američki poduzetnik, najpoznatiji po tome što je 1953. godine osnovao lifestyle časopis za muškarce s vlastitih 600 dolara i 8000 posuđenih dolara. Prvi broj poznat po na naslovnici s obnaženom Marilyn Monroe prodavao se za 50 centi i objavljen je bez datuma u slučaju da ne bi bilo drugog izdanja. No, rasprodan je za nekoliko tjedana. Zahvaljujući uspjehu Playboya, Hefner je postao milijunaš, a njegova neto imovina procjenjuje se na više od 43 milijuna dolara.

No, Hefnerovo poslovno carstvo proširilo se izvan temeljnog medijskog poslovanja, pa se čuveni logotip zeca danas nalazi od na cijelom nizu proizvoda, od odjeće, preko parfema do igračaka. Iako je tiraža magazina posljednjih godina pala zbog internetske konkurencije, Playboyjevo poslovno carstvo i danas vrijedi 500 milijuna dolara. "Davno sam shvatio da godine nisu važne sve dok dame… osjećaju isto", kazao je CNN prije devet godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close