Od 15. listopada kreće balkanski Fox TV za 9 država

Autor: Majda Žujo , 09. listopad 2012. u 16:09
Fox će se u Hrvatskoj emitirati preko MaxTV-a i Iskona

Program FIC.a bit će dostupan u Albaniji, BiH, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji, te na Kosovu.

Fox International Channels (FIC) od 15. listopada u Hrvatskoj će početi s emitiranjem novog programa na području balkanskih država.

Osim u Hrvatskoj, program će biti dostupan u Albaniji, BiH, Bugarskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji te na Kosovu, a na njemu će se emitirati Foxove drame, komedije, trileri i detektivske priče.Kako su nam poručili iz FIC-a, za sada je sigurno da će se novi FOX-ov kanal u Hrvatskoj emitirati preko Hrvatskog telekoma (MaxTV) te Iskona, a s obzirom da surađuju sa svim velikim pružateljima Pay TV usluga suradnja će se vjerojatno proširiti.  "Novi kanal dolazi u trenutku kad su naši brendovi dobro pozicionirai u većini zemalja. No novi brend će nam omogućiti da dublje uđemo na tržišta na kojima još nismo lansirali FOX-ove kanale" poručuju iz FIC-a. On će tako obogatiti postojeći paket Fox TV-a koji se sastoji od Fox Lifea, Fox Crimea, Fox Moviesa, National Geographic Channela i Nat Geo Wilda, Sky Newsa i Baby TV-a. A novi FOX-ov kanal, dodaju u FIC-u, donijet će nove mogućnosti u smislu programa, distribucije kanala, ali i promocije.

"Dodat će veću vrijednost našim podružnicama i njihovim pretplatnicima te privući nove oglašivače", tvrdi Krasimir Nikolov, izvršni direktor za FIC Balkan napominjući kako FOX emitira premijere i kvalitetnu produkciju gotovo istodobno kao i na američkom tržištu. "Radi se o najvećoj investiciji FIC-a u jugoistočnoj Europi koja će gledateljima ponuditi najvalitetniji sadržaj 20th Century Foxa te ostalih velikih filmskih studija i europske produkcije", poručuju, dodajući kako nove TV kanale lansiraju zavisno o trenutku kada se za to ukazala potreba, a za ovo područje to je očito sada.

Gledanost

Više od 390 milijuna pretplatnika

FOX-ovi televizijski brendovi široku publiku dosežu kroz mrežu od 105 TV prikazivača te se distribuiraju na više od 4000 partnerskih platformi. One su FIC-u u ovoj godini donijele 21 posto više pretplatnika u Europi.  Fox International Channels je, inače, dio multimedijske kompanije koja je dio News Corporationa. Producira sadržaj te emitira zabavni, sportski i dokumentarni program te serije. Diljem svijeta, Foxovi kanalu imaju više od 390 milijuna pretplatnika, a samo Fox channel svaki dan u svijetu gleda više od 126 milijuna kućanstava na 102 tržišta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dali je to “zapadni Balkan” ?

New Report

Close