Novi promotivni spot HTZ-a tijekom sedam dana ostvario doseg od 5 milijuna ljudi

Autor: Objava za medije , 15. studeni 2017. u 11:52
FOTO: PRESS

Novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koji je premijerno prikazan 7. studenoga u sklopu nastupa na turističkom sajmu WTM u Londonu, tijekom prvih sedam dana je na društvenim mrežama ostvario odlične rezultate.

Tako je u navedenom periodu samo na društvenoj mreži Facebook ostvaren doseg od 3.5 milijuna ljudi, dok je na društvenoj mreži Instagram ostvaren doseg od 1.6 milijuna ljudi. Na službenom You Tube kanalu HTZ-a promotivni spot pregledan je oko 160 tisuća puta. Kada se zbroje ostvareni rezultati dolazimo do brojke od 5 milijuna ljudi u dosegu (reach).

S odličnim rezultatima zadovoljan je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, koji naglašava da su ukupni efekti još i veći jer ova statistika ne sadrži rezultate objava i postova iz drugih izvora. „Ove brojke predstavljaju rezultate koje su postigle samo objave na profilima Hrvatske turističke zajednice. Aktivno pratimo i druge objave, posebice naših glavnih aktera iz promotivnog spota, a koje su također ostvarile odlične rezultate. Dodatno nas veseli i vrlo velik broj pozitivnih komentara na stranim tržištima, a na kojima je promotivni spot najgledaniji na tržištu Njemačke, Ujedinjene Kraljevine, SAD-a, Češke i Austrije“, zaključio je direktor Staničić.

Tako primjerice Marija Mandžukića na Instagramu prati dva milijuna ljudi, dok na društvenoj mreži Twitter broji oko 900 tisuća fanova, a njegova objava s poveznicom na promotivni spot prikupila je više od 100 tisuća lajkova. Mateo Kovačić je na društvenoj mreži Facebook također objavio promotivni spot HTZ-a koji je prikupio oko 70 tisuća pregleda, dok je objava Marina Čilića na istoj društvenoj mreži prikupila oko 60 tisuća pregleda promotivnog spota, odnosno oko 40 tisuća pregleda koliko je ostvarila objava Darija Šarića. Također podsjećamo kako je povodom predstavljanja novog promotivnog spota u Londonu organizirana i „Hrvatska večer“, u sklopu koje je isti predstavljen novinarima i urednicima vodećih britanskih medija, među kojima su BBC, Daily Mirror, The Guardian, The Independent i drugi. Promotivni spot je posebice oduševio poznatog britanskog novinara Adriana Chilesa s BBC-a, a osim njega su pozitivne komentare dali i brojni blogeri, među kojima se ističe Odd Roar Lange, jedan od najvećih travel blogera u Norveškoj, koji je također objavio novi promotivni spot na svom blogu uz preporuku za posjet Hrvatskoj.

Glavna savjetnica ministra turizma Barbara Mesić ove odlične brojke i uspjeh promotivnog spota zahvaljuje jedinstvu i zajedničkom radu svih dionika ovog spota. „Velike stvari se događaju kada se Hrvatska ujedini u istom cilju – promociji onog najboljeg od hrvatskog turizma. To potvrđuju i prve reakcije na stranim tržištima te zaista odlične brojke gledanosti na društvenim mrežama. Ovim putem još jednom bi zahvalila našim sportašima i umjetnicima, istinskim ambasadorima naše zemlje diljem svijeta koji su besplatno sudjelovali u promociji naše zemlje te tako još jednom pokazali veliko srce. Iznimno smo ponosni što ovaj spot ima i posebnu, humanitarnu notu te ćemo tako u ime naših zvijezda dodijeliti 500.000,00 kuna udrugama koje pomažu i brinu o bolesnoj djeci i djeci s posebnim potrebama“, podsjetila je savjetnica Mesić.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close