Novi obrazovni ‘miks’ kreiralo 500 domaćih eksperata

Autor: Darko Bičak , 19. ožujak 2019. u 22:00
Predsjednik Uprave izdavačke kuće Dalibor Greganić/Matija Habljak/PIXSELL

Klasični tiskani i moderni digitalni sadržaji polazište su za mješovito učenje – najbolji način prenošenja znanja.

Izdavačka kuća Profil Klett razvila je novu generaciju obrazovnih materijala IZZI, sastavljenu od tiskanih i digitalnih obrazovnih sadržaja koju sada plasira na tržište.

Kako pojašnjava Dalibor Greganić, predsjednik Uprave Profil Kletta, Koncept IZZI (kratica za interaktivan, zanimljiv, zabavan, inkluzivan) je odgovor na sve zahtjeve i izazove suvremenog odgoja i obrazovanja, a sastoji se od klasičnih tiskanih i suvremenih digitalnih obrazovnih sadržaja koji zajedno čine jedinstveno polazište za mješovito učenje koje se u svjetskom obrazovanju kontinuirano dokazuje kao uvjerljivo najuspješniji način prenošenja i usvajanja znanja. 

Kvizovi, videa, 3D modeli…
"Digitalni obrazovni sadržaji Profil Kletta obuhvaćaju precizno metodički oblikovane tekstove s bogatim ilustracijama i fotografijama. Sadrže više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama. Sadržaji su potpuno prilagođeni nadarenim učenicima i onima s teškoćama u učenju.

Obuhvaćaju i modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka. Vjerujemo da je kombiniranje obrazovnog sadržaja u digitalnom i tiskanom obliku najuspješniji način prenošenja i usvajanja znanja i najbolji put do uspješne budućnosti naše djece", kazao je Greganić. Iz Profila ističu da je IZZI u potpunosti hrvatski proizvod, isključivo za učitelje i đake u Hrvatskoj. 

Lako za 'skidanje' na uređaje
U osmišljavanju i sastavljanju IZZI-ja sudjelovalo je više od 500 učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka te, ističu, sve je u potpunom skladu sa stručnim smjernicama i propisima aktualne kurikularne reforme Ministarstva znanosti i obrazovanja.  Uz IZZI školske obrazovne sadržaje Profil Klett razvio je i IZZI u školu kao odgovor na potrebe roditelja za suvremenim pristupom odgoju i obrazovanju.

To uključuje radnu bilježnicu za predškolsku i školsku dob (5-8 godina) te obrazovnu digitalnu platformu. Unosom koda iz radne bilježnice roditelj ima siguran pristup digitalnoj platformi IZZI u školu. S obzirom na ranu dob djece, IZZI u školu tekstovi su ozvučeni, a za đake oštećena sluha tu su i prijevodi videa na hrvatski znakovni jezik. Školama je, kažu u Profilu, ponuđena IZZI digitalna platforma kao gotov i besplatan obrazovni sadržaj za sve korisnike Profil Klett udžbenika.

IZZI digitalni obrazovni sadržaji odmah su primjenjivi u nastavi bez potrebe za dodatnim pripremama nastavnika. Digitalni sadržaji već sad mogu se pogledati na webu te ih je moguće besplatno preuzeti na svoje uređaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close