Norveški novinari pomažu hrvatskima

Autor: Saša Paparella , 27. listopad 2016. u 21:59
U Novinarskom domu otvorit će se co-working prostor

Institutt for Journalistikk (IJ) supokretač je HND-ova Centra za razvoj medija.

U krizi nije novinarstvo, nego medijska industrija. Ona mora pronaći nove načine kako da privuče novac i transformira klasični biznis model u novom, digitalnom svijetu", kazao je izvršni direktor Norveškog instituta za novinarstvo (Institutt for Journalistikk, IJ) Eivind Lid na predstavljanju Centra za razvoj medija. projekta HND-a i IJ-a.

"Od novinara se danas očekuje da ima sva znanja: pisanja, etike, snimanja, montiranja, fotografiranja…Imati sva ta znanja nemoguće je bez edukacije", naglasio je Lid, dodajući da Norveški Institut sa svojih 11 zaposlenih i 40 godina rada u educiranju novinara, ima mnogo iskustava kojima može pomoći u razvoju HND-ova novoosnovanog Centra.

U prvih šest mjeseci rada Centar će u suradnji s Norvežanima  organizirati barem 60 besplatnih treninga i radionica za novinare. Predsjednik HND-a Saša Leković ocijenio je projekt iznimno važnim doprinosom u edukaciji novinara i prilagođavanju sve zahtjevnijoj medijskoj industriji. Najavio je  organiziranje konzultacija za sve novinare koji žele aplicirati za sredstva fondova, kao i otvaranje co-working prostora u Novinarskom domu za rad slobodnih i stranih novinara, dopisnika i novinara neprofitnih medija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close