Nepovoljno mišljenje državne revizije o radu HAVC-a za 2015.

Autor: Poslovni dnevnik , 05. veljača 2017. u 22:00
Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a/M. L./PIXSELL

Centar ne vodi evidenciju obveza prema dospjelosti po pojedinom ugovoru.

Državni ured za reviziju dao je nepovoljno mišljenje o radu Hrvatskog audiovizualnog centra u 2015. godinu, a na svojim internetskim stranicama objavio je cjelovito izvješće o obavljenoj reviziji u HAVC-u, kojom su obuhvaćeni financijski izvještaji i poslovanje.

U reviziji se navodi kako je tijekom 2015. ravnatelj Hrvoje Hribar raspolagao sredstvima na temelju zaključenih ugovora, u iznosima iznad 50.000 kuna, bez odluke Upravnog odbora, a za iznose iznad 200.000 kuna bez suglasnosti osnivača, Ministarstva kulture, te da Upravni odbor Centra nije odlučivao o Financijskom planu i godišnjem obračunu za tu godinu, što nije u skladu s odredbama Zakona i Statuta.

Također, Financijski plan Centra ne sadrži prihode iskazane po vrstama, rashode i izdatke predviđene za trogodišnje razdoblje, te obrazloženje prijedloga financijskog plana i nije sastavljen u skladu sa Zakonom o proračunu. Utvrđeno je i kako je u Izvještaju o obavljenom popisu imovine i obveza navedena vrijednost nefinacijske imovine u iznosu 867.641 kuna, a u bilanci i poslovnim knjigama u iznosu 563.868 kuna, odnosno 303.773 kuna manje, te kako Centar ne vodi evidenciju obveza prema dospjelosti po pojedinom ugovoru, odnosno projektu i programu, a iz poslovnih knjiga nije vidljivo koliko iznose stvarne, a koliko moguće obveze.

Revizija je utvrdila i kako u Bilješkama uz financijske izvještaje za 2015. nisu navedeni razlozi značajnog smanjenja ukupnih prihoda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close