Mali poduzetnik: 8-godišnjak zarađuje na YouTubeu recenziranjem igračaka

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2014. u 11:00
Screenshot: YouTube

Evan na svom EvanTubeHD kanalu recenzira omiljene igračke i računalne igre.

Nema puno ljudi na svijetu koji se mogu pohvaliti milijunskim pregledima na YouTubeu. Tako su velike zvijezde poput Katy Perry i Madonne do sada prikupile oko 270 milijuna pregleda, a sasvim (ne)očekivano im se pridružio 8-godišnji Evan koji je u samo nekoliko godina također stigao do te brojke, piše Newsweek.

O čemu se radi? Evan na svom EvanTubeHD kanalu recenzira omiljene igračke i računalne igre, a nakon što ga snimi, njegov otac video obogati specijalnim efektima i uploada ga na YouTube.

Kao posebni gosti, ponekad se u Evanovim videima pojave mama i sestra, a ono što Evanove recenzije čine posebnim su "kreativni šarm" koji izvire iz svakog videa u kojem se pojavi.

Evan je danas pravi "mali – veliki" poduzetnik, a sve je počelo prije nekoliko godina kada je zajedno s ocem pravio video materijale kako bi ih podijelio s prijateljima. Uskoro su se proširili na YouTube, a nakon prvih milijun posjetitelja shvatili su da projekt uzima zamaha:

– Na početku, radili smo jedan video mjesečno i to je bio naš mali zabavni projekt. Ali kada je broj posjetitelja dosegao milijun, počeli smo shvaćati koliko smo "veliki", prisjeća se Evanov otac Jared.

S obzirom na godine, Evan još nije svjestan svog statusa "zvijezde". Život mu se ne razlikuje od svakog drugog prosječnog školarca, a zaradu od oglašavanja na YouTubeu roditelji stavljaju na štednju kako bi kasnije pokrili Evanove troškove školovanja. Prema podacima Business Insidera  Evan godišnje zarađuje čak 1,3 milijuna dolara!

Komentirajte prvi

New Report

Close