Mobilno oglašavanje i video i dalje dominiraju, a Google i Facebook ostaju glavne platforme

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2018. u 21:59
Damir Ciglar, organizacijski odbor Dana komunikacija/Jurica Galoić/PIXSELL

Povećan je broj prijava za Effie i IdejuX, a za Young Lions broj prijava povećan je za skoro 50 posto.

U Rovinju od 12. do 15. travnja održat će se šesto izdanje Dana komunikacija. Član organizacijskog odbora događaja koji okuplja profesionalce iz komunikacijske industrije Damir Ciglar, objasnio je da je koncept ovogodišnjeg festivala isti kao i prijašnjih godina, ali s novim centralnim temama.

"Ove godine naglasak je stavljen na simbiozu kreativnosti i tehnologije, a to se najbolje vidi po predavačima i sadržaju glavnih predavanja", napominje Cigler i ističe kako tehnologija može dovesti do 'renesanse' u kreativnosti. "Zadnjih godina top termin je bio 'big data', a uz napredak AI-a korištenje tih podataka otvara ogromne kreativne potencijale. Mobilno oglašavanje i korištenje videa u svim oblicima (360, VR, AR, linear) nastavljaju sa svojom dominacijom, Google i Facebook ostaju glavne platforme, iako je Facebook uzdrmanog povjerenja.

 

50 posto

povećan je broj prijava za Young Lions na Danima komunikacija idući tjedan

Googleova (Chrome) inicijativa neinvazivnog oglašavanja stavlja naglasak na promišljanje i poboljšanje kvalitete oglasnih sadržaja, ali i usmjeravanje brendova prema misiji i svrsi, a ne samo komercijalnom rezultatu", rekao je Cigler i napomenuo da na ovogodišnjim Danima komunikacija najveći gužvu očekuje na predavanjima Brada Parscala i Jayanta Jenkinsa.

Parscal je bio direktor digitalnog segmenta predsjedničke kampanje Donalda Trumpa za koju se tvrdi da je donijela prevagu na izborima, a Jenkins obnaša funkciju kreativnog direktora u Twitteru. "Interes za festival je stvarno velik, već dva tjedna prije početka prodano je 10 posto više kotizacija nego lani, a najviše nas veseli to što su većina sudionika oglašivači. Povećan je broj prijava za Effie i IdejuX, a za Young Lions broj prijava povećan je za skoro 50 posto", tvrdi Cigler.

Komentirajte prvi

New Report

Close