Miramax traži novog vlasnika

Autor: Tomislav Pili , 20. srpanj 2015. u 22:00
Miramax su osnovali 1979. braća Harvey i Bob Weinstein

Čuveni holivudski filmski studio prodaje se za milijardu dolara.

Vlasnici holivudskog filmskog studija Miramax grčevito traže kupca, prenose američki mediji.

Prema navodima izvora Bloomberga, za sada su održani razgiovori s najmanje jednim potencijalnim kupcem, a proces vodi jedan od vlasnika, investicijska kuća Colony Capital iza koje stoji američki milijarder Thomas Barrack. Drugi je vlasnik katarski državni investicijski fond. Miramax i Colony Capital odbili su komentirati navode medija dok su Katarci ostali nedostupni.

Sadašnji vlasnici kupili su Miramax 2010. od Disneya za 660 milijuna dolara. Studio bi prodali za milijardu dolara, tvrde izvori. Visoku cijenu temelje na pravima na 700 filmova, a među njima su i "Dnevnik Bridget Jones", "Engleski pacijent" ili "Nema zemlje za starce". Američka filmska industrija ove godine očekuje rekordne rezultate na kino-blagajnama, pa analitičari smatraju kako vlasnici žele iskoristiti te prognoze kako bi izašli iz vlasništva.

Inače, Miramax su osnovali 1979. braća Harvey i Bob Weinstein, a dali su mu ime po svojim roditeljima, Miriam i Maxu. Još 1993. prodaju studio Disneyu, a napustili su ga 2005., netom prije prodaje novim vlasnicima. Braća Weinstein sa Miramaxom opet počinju surađivati prije dvije godine na produkciji i distribuciji filmova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close