Mihaela Smadilo iz IBM Hrvatska najbolja je HR Menadžerica godine

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2015. u 13:34
Foto:

U organizaciji portala posao.hr održan je 8. HR Summit na temu ‘Upravljanjem učinkom do ostvarenja strateških ciljeva’ na kojem je struka sedmu godinu zaredom odabrala najboljeg hrvatskog menadžera ljudskih potencijala.

Prvi dan osmog po redu HR Summita, regionalne strukovne konferencije koja okuplja stručnjake i profesionalce iz upravljanja ljudskim resursima, svečano je završio dodjelom nagrade Prometej za najboljeg HR Menadžera godine. Najboljom u protekloj godini proglašena je gospođa Mihaela Smadilo iz tvrtke IBM Hrvatska, čiji je rad prepoznao stručni Ocjenjivački odbor koji je i ove godine imao težak zadatak između nominiranima izabrati najbolje.

U organizaciji portala www.posao.hr ovogodišnji HR Summit na temu 'Upravljanjem učinkom do ostvarenja strateških cijeva' okupio je više od 150 sudionika te je tako postao najveće okupljanje struke upravljanja ljudskim resursima. 8. HR Summit se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz stručno partnerstvo Europske udruge za upvaljanje ljudima (EAPM).

8. HR Summit službeno je otvorio direktor posao.hr g. Saša Jurković, nakon čega su se sudionicima obratili stručni predavači koji su prenijeli svoja iskustva i prakse na temu upravljanja učinkom. Teorijska znanja i istraživanja prenijeli su Dr. sc. Danica Bakotić sa Ekonomskog fakulteta u Splitu, Mirna Koričan Lajtman sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa i Prof. dr. sc. Darko Tipurić sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a iskustva i znanja iz prakse prenijeli su stručnjaci iz upravljanja ljudskim resursima: Ana Jožinec iz Francka, Breda Ivanović iz PricewaterhouseCoopersa, Snježana Polić Šušnja iz Megatrend poslovna rješenja, Jadranka Delač Hrupelj iz Creative, Igor Pureta iz Grawe Hrvatska, Igor Leben iz Le Meridien Lav hotela, Hrvoje Klapan iz Microsoft Hrvatska te Boris Vukić iz Adizesa.

Ove godine sudionicima je predstavljen i vizualni zapis konferencije koji želi prenijeti ključne informacije predavanja održanih tijekom dva dana konferencije.

Prvi dan konferencije završio je svečanom dodjelom nagrade Prometej koja se po sedmi put dodijelila najboljem hrvatskom HR Menadžeru. Ocjenjivački odbor nagradu je dodijelio gospođi Mihaeli Smadilo iz tvrtke IBM Hrvatska prepoznavši njezino prošlogodišnje djelovanje.

Gospođa Mihaela Smadilo je prilikom preuzimanja nagrade izrazila ushićenje te izjavila da se osjeća izuzetno počašćenom ne samo zbog sebe, već i zbog tima i tvrtke u kojoj radi te se pritom zahvalila članovima Ocjenjivačkog odbora i rekla da je jako važno biti usmjeren na ljude jer ljudi čine razliku.

Među nominiranim finalistima ove nagrade bili su Vladimira Senčar Perkov iz Ina Industrija nafte i David Gaal iz Nestle Adriatic. Svi finalisti su iskazali zadovoljstvo jer biti u finalu ove jedinstvene nagrade za njih predstavlja čast i priznanje kvaliteti rada od strane struke upravljanja ljudskim resursima.

Ocjenjivački odbor ove je godine odlučio dodijeliti i posebno priznanje za razvoj funkcije ljudskih resursa, a svrha kojeg je poticanje razvoja funkcije upravljanja ljudskim resursima u okviru javnih poduzeća (tzv. javni sektor) te je ono dodijeljeno gospođi Mireli Makovičić Mujić iz tvrtke Hrvatska pošta.

Sudionici su tijekom dva dana konferencije imali priliku proširiti svoja znanja, razmijeniti ideje te čuti razna iskustva na temu upravljanja učinkom. Velik broj sudionika osigurao je i kvalitetan networking među stručnjacima iz upravljanja ljudskim resursima.

Posao.hr zahvaljuje partnerima i sponzorima: Ured predsjednice RH Kolinda Grabara-Kitarović, EAPM, Slovenskoj Kadrovskoj Zvezi, HRM Udruženje, Ekonomski fakultet u Ljubljani, HR Centar, eKupi, Megatrend poslovna rješenja, Aon Hewitt, Talentor, Ringeis, Štasni, Poslovni dnevnik, Oglasnik, boljiposao i PR glas.

Komentirajte prvi

New Report

Close