Medijima uhićenje Mamića važnije od Bandićeva

Autor: Poslovni dnevnik , 07. srpanj 2015. u 21:59
Privođenje Zdravka Mamića/Boris Ščitar/Vecernji list/PIXSELL

Mamići su na dan privođenja u medijima spomenuti 2700 puta, najviše na Twitteru.

Uhićenje braće Zorana i Zdravka Mamića te Damira Vrbanovića zbog navodne utaje poreza bilo je čitanije na webu od uhićenja Milana Bandića u listopadu prošle godine.

Prema analizi portala Netokracija provedenog pomoću Mediatoolkita, media monitoring alata koji razvija zagrebačka digitalna agencija Degordian, a prati ključne riječi u stvarnome vremenu u online medijima i društvenim mrežama, Mamići su se u lipnju u medijima spominjali prosječno 150 do 200 puta dnevno, da bi na dan objave o pokretanju istražnog postupka, 2. srpnja,  bili spomenuti više od 2700 puta. Dan nakon objave te vijesti broj spominjanja počeo je opadati jer još nije bio poznat točan razlog istrage.

Nakon što se doznalo više detalja, trend spominjanja opet počinje rasti i zaustavlja se 4. srpnja na približno 2400 spominjanja, kad je došlo do privođenja osumnjičenih u zatvor u Remetincu. Sveukupan broj spominjanja,  u online medijima i na društvenim mrežama, do 6. srpnja premašuje 13.000. Vijest se najviše spominjala na web portalima (58,3 posto) i na Twitteru (30,5 posto), koji se ponovno pokazao pogodnim za praćenje i izražavanje mišljenja u stvarnom vremenu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close