Konkurent Taco Bell koristi Mcdonald’sovog ‘klauna’ za svoje reklame

Autor: Majda Žujo , 27. ožujak 2014. u 17:05
Screenshot

Američki lanac meksičke brze hrane Taco Bell odlučio je u svojoj reklami koristiti Ronalda McDonalda.

Američki lanac meksičke brze hrane Taco Bell odlučio je u svojoj reklami koristiti Ronalda McDonalda. Prema pisanju AdAgea Taco Bellova kampanja bit će najveća kampanja u 50-godišnjoj povijesti ovog lanca.  
Pojavljivanje Ronalda McDonalda, koji je zaštitni klaun Mcdonald'sa, u reklamnoj kampanji konkurentskog lanca zasigurno zvuči nevjerojatno, no kada pogledate reklamu shvatite da je to odličan marketinški trik iz Taco Bella. Naime, Taco Bell je pronašao nekoliko pravih Ronalda McDonalda koji se pojavljuju u spotu i govore kako obožavaju novi Taco Bellov doručak.  

Reklamu je osmislila agencija Deutsch Los Angeles, a s emitiranjem bi trebala početi danas. Ipak, kreatori reklame napomenuli su da Ronaldi McDonaldi u spotu nemaju nikakve veze McDonald'som.
"Ova reklama želi ljudima pokazati da postoje alternative za doručak. Mnogo je konkurencije u ponudi doručka, a čak i njihove reklame izgledaju slično pa je teško razlikovati jedan sendvič od drugog. Potreban nam je marketing koji nije tako običan", poručio je za Ad Age Taco Bellov predsjednik Brian Niccol, dok komentar iz McDonaldsa nisu uspjeli dobiti.   

Komentirajte prvi

New Report

Close