Koncesionar Narodnog blokiran

Autor: Saša Paparella , 11. veljača 2018. u 22:00
Narodni radio sve donedavna je imao najveće prihode među radijskim koncesionarima/Davor Puklavec/PIXSELL

Radio Croatia je sve do 2015. bila tvrtka s najvećim prihodom među koncesionarima za emitiranje radijskog programa.

Tvrtka Radio Croatia, nositelj koncesije za emitiranje Narodnog radija, zadnjih dana ima blokirane račune.

Unatoč pokušajima, od direktora i vlasnika tvrtke, Katijana Knoka, nismo uspjeli doznati zašto su računi blokirani i kada očekuje skidanje blokade. Radio Croatia je sve do 2015. bila tvrtka s najvećim prihodom među koncesionarima za emitiranje radijskog programa. Prema izvješću koje je Fina objavila u petak, u tom je sektoru 2016. najveći prihod imao Obiteljski radio d.o.o. (koncesionar Antene Zagreb), s 27,9 milijuna kuna te 1,3 milijuna kuna neto dobiti.

Druga po prihodima je Radio Croatia d.o.o., s 25,4 milijuna kuna i 1,5 milijuna kuna dobiti. U obje te vodeće tvrtke značajne je udjele do 2013. imao Juraj Hrvačić, koji se tada nenadano povukao, a kao prikriveni vlasnik počeo se spominjati odbjegli tajkun Miroslav Kutle, koji navodno i danas ima kontrolu nad Narodnim radijom i Antenom Zagreb.

Po Fininom izvješću, treći po prihodima je Otvoreni radio, sa 19,5 milijuna prihoda i dobiti od 2,2 milijuna kuna. Najviše poduzetnika čija je pretežita djelatnost emitiranje radijskog programa ima sjedište u županiji Grad Zagreb (39), a po njihovoj brojnosti slijedi Splitsko-dalmatinska županija s trinaest.

Komentirajte prvi

New Report

Close