Iskon uvodi prvu ‘društvenu televiziju’ u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2013. u 13:48
Screenshot

Za korištenje novih mogućnosti Iskonovci ne trebaju dodatnu opremu s obzirom da je riječ o nadogradnji sučelja na postojećoj IPTV platformi.

Novo Iskonovo televizijsko sučelje s novim funkcionalnostima Iskonovu televiziju svrstavaju u kategoriju društvenih televizija (social TV), prvu takvu na našem prostoru. Zahvaljujući novom sučelju Iskonovci se od sada mogu povezati u vlastitu društvenu mrežu te međusobno dijeliti TV sadržaje i slati preporuke za pojedine emisije prijateljima s kojima su povezani putem Iskon.TV-a, priopćeno je iz Iskona.

Za korištenje novih mogućnosti Iskonovci ne trebaju dodatnu opremu s obzirom da je riječ o nadogradnji sučelja na postojećoj IPTV platformi, kažu iz Iskona. Kako bi se povezali s drugim Iskonovcima, korisnici unutar novog sučelja trebaju potražiti prijatelje, uvrstiti ih u kontakte nakon čega mogu početi razmjenjivati sadržaje i slati preporuke. Prilikom razmjene sadržaja emisije koje su snimljene unutar redovitog programa mogu se besplatno podijeliti s prijateljima koji također imaju snimalicu. Kod slanja sadržaja iz videoteke sadržaj se naplaćuje osobi koja daruje sadržaj. Prilikom svake od navedenih aktivnosti prijatelji će na svom TV ekranu dobiti notifikaciju.

Iz tvrtke ističu i jednu novu mogućnost – snimanje serijala. Svi koji imaju uključenu snimalicu sada mogu u programskom vodiču odabrati snimanje serijala čime sustav bilježi zahtjev za snimanjem svih nastavaka neke serije. “Povezivanje naših korisnika putem Iskon.TV-a u vlastitu društvenu mrežu je korak dalje u interakciji koju želimo omogućiti korisnicima. S novim Iskon.TV sučeljem i novim mogućnostima gledanje televizije će od sada biti još zabavnije i dinamičnije”, izjavio je Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.  

Komentirajte prvi

New Report

Close