HTV-u 0,289 eura po pretplatniku i kanalu

Autor: Poslovni dnevnik , 09. travanj 2013. u 21:22
Svi će operatori ostvariti pravo na reemitiranje programa HTV 4 bez naknade za razdoblje od godinu dana

Svi će operatori ostvariti pravo na reemitiranje programa HTV 4 bez naknade za razdoblje od godinu dana.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prihvatila je mjere i uvjete za otklanjanje negativnih učinaka i ponovnu uspostavu tržišnog natjecanja na tržištu pružanja medijskih usluga televizijskog emitiranja programa nacionalne pokrivenosti, što ih je  Agenciji predložila Hrvatska radio televizija.  

Time je obustavljen postupak pokrenut na inicijativu poduzetnika Digi satelitska televizija d.o.o. radi sumnje u primjenu nepravednih prodajnih cijena za reemitiranje programa HRT-a operatorima koji prenose televizijske programe krajnjim potrošačima uz plaćanje naknade (pay tv), bez obzira na platformu koju koriste (kabelski, IPTV ili satelit).  Naime, tijekom postupka se HRT samoinicijativno ponudio izmijeniti cijene reemitiranja i spustiti ih na razinu prihvatljivu svim operatorima što je sukladno članku 49. ZZTN-a Agencija i prihvatila. Prema prihvaćenom modelu cijena za reemitiranje sadržaja s kojima HRT slobodno raspolaže vrijedit će za svaki oblik reemitiranja, bez obzira na platformu na kojoj "pay TV" operatori reemitiraju programe, a cijena se određuje prema pretplatniku i prema kanalu na godišnjoj razini.

U  2013. ta će cijena iznositi 0,289 eura po pretplatniku i po kanalu godišnje. Ona ne sadrži naknade za kolektivno ostvarivanje prava od strane drugih nositelja autorskog i srodnih prava. U ponudi HRT-a će biti svi programi HRT-a, a svi će operatori ostvariti pravo na reemitiranje programa HTV 4 bez naknade za razdoblje od godinu dana, počevši od 1. siječnja 2013.

Komentirajte prvi

New Report

Close