HRT se zadužuje za novih 50 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 09. listopad 2016. u 22:00
Kredit se počinje koristiti od 15. prosinca/R. Anić/PIXSELL

Ukupne obveze po kreditima HRT-a iznose oko 368 mil. kuna, novi kredit nije jedini.

Odluka Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije da ne produlji mandat v.d. glavnom ravnatelju Siniši Kovačiću ne bi se, prema procjenama u državnoj televizijskoj kući, trebalo odraziti i na redovno poslovanje, pa tako niti na proces uzimanja novog dugoročnog kredita za koji je prošli tjedan raspisan javni natječaj.

Riječ je o kreditu u visini 50 mil. kuna kojega prema natječaju HRT cilja početi koristiti jednokratno i to 15. prosinca, a otplatu na 60 mjesečnih rata počevši od 31. siječnja iduće godine. Rok za predaju ponuda istječe 14. studenoga. U međuvremenu na HRT-u očekuju da će odmah po formiranju novog sastava Sabora i imenovanja članova Odbora za medije biti odabran novi v.d. ravnatelja, kojeg mora potom potvrditi natpolovična većina saborskih zastupnika.

Novi v.d. ravnatelj potom će moći zaključiti i ugovor za novi kredit, kojim bi se refinancirala postojeća HRT-ova kreditna zaduženja i osiguralo podmirenje obveza za nova ulaganja. Prema posljednjim podacima ukupne obveze po kreditima HRT-a iznose oko 368 mil. kuna, a novi kredit nije i jedini kojeg HRT podiže u ovoj godini – u lipnju je Kovačević zaključio ugovor za petogodišnji kredit u visini od 80 mil. kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close