HRT nastavlja restrukturiranje izdvajanjem netemeljnih djelatnosti

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2014. u 10:48
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Nastavljajući provedbu Programa restrukturiranja kojeg je u kolovozu 2013. g usvojila Vlada RH, a koji predviđa izdvajanje netemeljnih djelatnosti, HRT započinje proces izdvajanja odjela Zaštita, unutar Poslovne logistike u RJ Poslovanje.

Nastavljajući provedbu Programa restrukturiranja kojeg je u kolovozu 2013. g usvojila Vlada RH, a koji predviđa izdvajanje netemeljnih djelatnosti, HRT započinje proces izdvajanja odjela Zaštita, unutar Poslovne logistike u RJ Poslovanje, priopćeno je iz HRT-a.

Izdvajanje odjela Zaštita dio je sveobuhvatnog Programa razvojnog restrukturiranja HRT-a s ciljem učinkovitijeg poslovanja i održivog razvoja. Ovim izdvajanjem HRT očekuje 2,5-3 puta niži trošak uz povećanje broja izvršitelja za 40% a time i značajno povećanje kvalitete usluge, kažu iz HRT-a.

Službe zaštite u HRT centrima već su sada izdvojene, a ovom će se odlukom osigurati jedinstvena usluga na razini cijelog HRT-a, tvrdi se u priopćenju.

Radnici za čijim će radom time prestati potreba, ulaze u program zbrinjavanja koji je ravnateljstvo HRT-a usvojilo 2013. godine.

U sklopu Programa restrukturiranja već su restrukturirana vanjska i tzv „mala“ dopisništva HRT-a, a zahvaljujući nabavi suvremene tehnologije, značajnije je unaprijeđen način njihova rada i znatno povećan broj lokalnih dopisnika u Gospiću, Metkoviću, Krapini, Karlovcu, Koprivnici, Požegi, Sisku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vukovaru i Županji, dodaje se dalje u priopćenju.

U tijeku je uvođenje u cijelosti digitalne tehnologije televizijske proizvodnje u HRT Centrima Rijeka, Split i Osijek, a pored toga u nove suvremeno uređene prostore uselili su HRT Centri Dubrovnik i Zadar. Očekuje se da će do kraja 2014. započeti i obnova HRT Centra Pula.

Komentirajte prvi

New Report

Close