HRT lani ugovorio nabavu programa za 58,4 mil. kuna

Autor: Saša Paparella , 27. travanj 2016. u 22:00
Objavili izvješće bivšeg ravnatelja Radmana/R. A./PIXSELL

Čak 19,2 mil. kn odnosi se na izravne pozive domaćim producentima.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je izvješće bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana o nabavi djela od neovisnih proizvođača u 2015.  Prema izvješću, lani je HRT ugovorio nabavu programa u ukupnoj vrijednosti 58,4 milijuna kuna, a od toga se 19,2 milijuna odnosi na nabavu po izravnom pozivu domaćim producentskim kućama.

Objavljen je i popis izravno ugovorenih programa među kojima je najviše dramskog sadržaja, u vrijednosti 15,1 milijun kuna. U programu HRT-a koji je ugovoren na temelju dostavljenih ponuda "točno određenih sadržaja kad za to postoje opravdani poslovni i programski razlozi" ističu se druge sezone dramskih serija Crno-bijeli svijet proizvođača Interfilma d.o.o i Nemoj nikome reći Kombinat produkcije.  Obje s planiranih 12 epizoda i ugovorene vrijednosti 10,3, odnosno 4,6 milijuna kuna.

Od zabavnog sadržaja ističu se četvrta sezona serije Seoska gozba u produkciji Drugog plana po cijeni od oko 946.000 kuna za osam epizoda te nedavno ukinuti Montirani proces. za čijih je 11 epizoda News baru trebalo biti isplaćeno 2,3 milijuna kuna, odnosno 209.000 kuna po epizodi. U dijelu programa nabavljenom na temelju natječaja i javnih poziva neovisnim proizvođačima najvrednija je dramska serija Novine i posljednji dani produkcijske kuće Drugi plan, ugovorena za 10,86 milijuna kuna, ili za čak 905.000 kuna po jednoj od 12 najavljenih epizoda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close