HOUJ postao punopravni član Global Alliancea

Autor: Objava za medije , 30. rujan 2013. u 14:08
Koraljka Rak

Global Alliance predstavlja više od 160,000 profesionalaca i sveučilišnih profesora širom svijeta.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) postala je punopravni član Global Alliance for PR and Communication Management, međunarodnog udruženja nacionalnih udruga komunikacijskih stručnjaka.

Kao svjetski ambasador struke odnosa s javnošću, Global Alliance predstavlja više od 160,000 profesionalaca i sveučilišnih profesora širom svijeta, koji su članovi 39 nacionalnih i međunarodnih udruženja i institucija za odnose s javnošću. Ujedinjavanje struke odnosa s javnošću, podizanje njezinih standarda širom svijeta te dijeljenje znanja među članovima, osnovni su zadaci Global Alliancea kojem trenutačno predsjedava Anne Gregory, poznata sveučilišna profesorica i autorica brojnih udžbenika za odnose s javnošću.

„Iznimna je čast biti u društvu istaknutih svjetskih organizacija koja okupljaju najveća imena iz područja odnosa s javnošću današnjice. Svojim članstvom u Global Allianceu, HUOJ se svrstao na svjetsku kartu struke te se dodatno pozicionirao kao jedna od glavnih referentnih točki za odnose s javnošću u regiji“, izjavila je glavna tajnica HUOJ-a Koraljka Rak izražavajući svoje zadovoljstvo što su prepoznate i pozitivno ocijenjene brojne inicijative HUOJ-a.

HUOJ će članstvom u Global Allianceu dobiti uvid u stanje struke u drugim državama, kao i pristup bogatoj riznici stručnog znanja, najnovijim istraživanjima te iscrpnim studijama slučaja. Članstvo podrazumijeva i savjetovanje oko etičkih standarda i konkretnih slučajeva, ali i pristup softverskim alatima za komunikacijsko upravljanje. Između ostaloga, HUOJ-evi će članovi imati atraktivne popuste na međunarodne konferencije i ostala stručna događanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close