Goran Prgin postaje većinski vlasnik Radio Šibenika

Autor: Poslovni dnevnik , 28. rujan 2014. u 22:00
G. Prgin/ Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Spas za najstariji lokalni medij.

Stanje na Radio Šibeniku, čiji su zaposlenici skoro dva mjeseca štrajkali zbog neisplate plaća, normalizira se.

Odsad će većinski vlasnik nakladnika, Županijskog radija Šibenik d.o.o. biti Nautički centar Prgin- remontno brodogradilište Šibenik (NCP), tvrtka u vlasništvu Gorana Prgina, koji je do sada držao 22 posto udjela. Prgin bi s tvrtkama Adrial Plus i Zagreb Montaža, dosadašnjim vlasnicima 53 posto udjela, trebao potpisati ugovor kojim postaje vlasnikom 76 posto dionica najstarijeg šibenskog lokalnog medija. "Pregovori oko novog vlasnika Radio Šibenika nisu bili laki, no mislim da smo postigli rješenje. Siguran sam da će novi vlasnik ne samo rješavati aktualne dugove, nego i posebno inzistirati na povećanju prihoda", izjavio je za Slobodnu Dalmaciju jedan od pregovarača. Priču je potvrdio i Prgin.

"Preuzimanjem svih obveza Radio Šibenika nastojat ćemo dugove u što kraćem roku i riješiti. To podrazumijeva podmirivanje zaostalih plaća i otpremnina. Tek kada to zgotovimo, moći ćemo se posvetiti novom ustroju i koncepciji Radija, pa i njegovu tehničkom opremanju. Cilj nam je da Radio Šibenik postane najbolja stanica u ovom dijelu Dalmacije", izjavio je poduzetnik. Da dogovor nije postignut, zaposlenici Radio Šibenika već su bili spremni za još jedan štrajk. U prethodnom štrajku zbog neisplata plaća su proveli 54 dana, sve do kraja kolovoza ove godine.

Taj su štrajk prekinuli jer su im isplaćene dvije plaće travanj i svibanj, ali ne i za lipanj i srpanj. Tada se ispostavilo da je Zagreb Montaža nezainteresirana za medijsku djelatnost i iz nje pokušava izaći. Dosadašnji većinski vlasnici županijskog radija ušli su u taj medij prije nekoliko godina kad je lokalna samouprava prestala financirati radio, u kojem i danas dio vlasništva drži županija, te gradovi Šibenik, Vodice, Tisno, Primošten i Skradin. U međuvremenu, Radio je zapao u teškoće, i unatoč višekratnim dokapitalizacijama vlasnika, gomilali su se dugovi, koji su dosegli oko dva milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close