Film o Kostelićima 1. siječnja gledalo 450.000 ljudi

Autor: Poslovni dnevnik , 09. siječanj 2017. u 22:00
M. Franić, B. Kovačević, G. Cappelli, J. Kostelić, N. Badrić, I. Kostelić, K. R. Prosoli

‘Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe’, djelo Brune Kovačevića, najgledaniji je dokumentarni film prikazan na HTV-u od 2010.

Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe, dokumentarni film autora Brune Kovačevića o uspjehu skijaške obitelji Kostelić, drugi je najgledaniji film od svih stranih i hrvatskih dokumentarnih filmova prikazanih na HTV-u od 2010. godine.

Film je premijerno prikazan 1. siječnja na HTV-u te je zabilježio prosječnu gledanost od čak 450.000 gledatelja. Ujedno je i najgledaniji sportski dokumentarni film prikazan u hrvatskim kinima ikada, te jedan od najgledanijih domaćih i stranih dokumentarnih filmova gledanih u Hrvatskoj u posljednjih 25 godina.  Gnothi Seauton je 2. i 4. siječnja predstavljen i članovima natjecateljskih ekipa i predstavnicima medija uoči utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy". Nakon uspješne turneje po cijeloj Hrvatskoj, priču o nevjerojatnom uspjehu jedne od najpoznatijih sportskih obitelji ekipa filma ponovno je vratila "kući", u Zagreb gdje je sve počelo.

Film je u Zagrebu imao kino pretpremijeru u travnju 2015. te kino premijeru u travnju 2016., a tijekom protekle godine je oduševio brojne gledatelje na velikoj turneji po cijeloj Hrvatskoj. Producent filma je Krešimir Renzo Prosoli, CEO agencije Real grupa, koja je producentska kuća filma zadužena i za promociju filma i strateške planove razvoja. Hrvatska radiotelevizija je koproducent filma, režiser filma je Ranko Varlaj, a montažer Robert Petrinec. Inače, Janicu i Ivicu Kostelić, autor filma Bruno Kovačević snimao je 23 godine od njihovog samog početka i zabilježio njihov put do 10 olimpijskih medalja u zemlji koja gotovo nema snijega.

Komentirajte prvi

New Report

Close