Eurosport proširuje prava na prijenos Wimbledona i potvrđuje poziciju centralnog mjesta za Grand Slam tenis u Europi

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2016. u 10:56
Foto: Thinsktock

Novim ugovorima Eurosport proširuje pravo na prijenos Wimbledona u 16 dodatnih zemalja

Eurosport i All England Club, organizator teniskog turnira u Wimbledonu, objavili su proširenje partnerstva kojim Eurosport osigurava prava na prijenos svih mečeva turnira uživo u dodatnih šesnaest zemalja. 

Eurosport će tako prenositi sva 4 Grand Slam turnira – Wimbledon, Australian Open, Roland Garros i US Open – u 25 zemalja diljem Europe, čime potvrđuje poziciju najbolje europske sportske destinacije. Ovim sporazumom Eurosport bitno širi svoja prava, obzirom da do 2014. ista nije imao na prijenos Wimbledona,  a od 2015. ga je prenosio u Belgiji.

Trogodišnji ugovor uključuje ekskluzivna pay-TV i digitalna prava za turnire od 2017. do 2019. Kao dio sporazuma kojim su osigurana prava na šesnaest dodatnih tržišta, Wimbledon će se na Eurosportu po prvi put prenositi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Eurosport će od 2017. na svojim kanalima i platformi Eurosport player prenositi sve mečeve turnira.

Do početka Wimbledona 2017. se očekuje i dodavanje novih tržišta. 

“Proširenjem ugovora s Wimbledonom osigurali smo prijenos sva četiri Grand Slam turnira u 25 zemalja i potvrdili Eurosport kao centralno mjesto za Grand Slam tenis u Europi. Gradimo dugoročno partnerstvo s The All England Clubom, koji podržava Eurosportovu strategiju osiguravanja vrhunskog sadržaja te dostupnost istog ljubiteljima sporta na svim uređajima”, poručio je Peter Hutton, glavni izvršni direktor Eurosporta.

Fanovi će u tenisu moći uživati na televiziji, te pratiti svaku minutu sa svakog terena na Eurosport Playeru, vodećoj digitalnoj sportskoj platformi uživo i na zahtjev. Eurosport će prenositi Wimbledon u navedenih 25 zemalja: Albanija, Armenija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Estonija, Island, Kosovo, Letonija, Litva, Finska, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Nizozemska, Norveška, Rumunjska, Rusija, Slovenija, Srbija, Švedska, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo (finale i pregled dana).

Inače, Kanali Eurosport 1, Eurosport 2 i Eurosportnews dosežu 236 milijuna kumulativnih pretplatnika u 93 zemlje u Europi, JI Aziji, Oceaniji, Africi i Bliskom istoku.

Komentirajte prvi

New Report

Close