EL KONCEPT završio s razvojem internetskog portala Fininfo

Autor: Objava za medije , 25. ožujak 2013. u 12:58
Screenshot portala www.fininfo.hr

Poduzeće EL KONCEPT završilo je s razvojem internetskog portala Fininfo (www.fininfo.hr). Portal Fininfo razvijen je u sklopu europskog programa EUREKA, a svojim korisnicima osigurava pregled svih relevantnih informacija o poslovanju hrvatskih pravnih subjekata na jednom mjestu.

Poduzeće EL KONCEPT završilo je s razvojem internetskog portala Fininfo (www.fininfo.hr). Portal Fininfo razvijen je u sklopu europskog programa EUREKA, a svojim korisnicima osigurava pregled svih relevantnih informacija o poslovanju hrvatskih pravnih subjekata na jednom mjestu.

EL KONCEPT d.o.o., uspješno domaće poduzeće specijalizirano za razvoj internetskih portala, financijske i analize kreditnih rizika, vodeći je partner u projektu Finessence iz europskog programa EUREKA. Cilj projekta bio je razvoj inovativne web aplikacije www.fininfo.hr koja će na jednom mjestu pružiti sve relevantne informacije o financijskom stanju (poslovanju) i kreditnim rizicima hrvatskih pravnih subjekata. Portal Fininfo prilagođen je trenutnim ekonomskim uvjetima te će doprinijeti smanjenju rizika poslovanja i nelikvidnosti, kao i pokretanju novog investicijskog ciklusa hrvatskog gospodarstva.

Aktualno stanje u hrvatskom gospodarstvu, uzrokovano neadekvatnim upravljanjem rizicima i nepotpunim pristupom analizi poslovanja, ogleda se u visokim financijskim gubicima, velikom broju predstečajnih nagodbi  i stečajeva. Informacije o financijskom poslovanju, poslovnim rizicima i bonitetu ključne su za donošenje kvalitetnih odluka, zdravlje i uspjeh svakog poduzeća. Budući da je zaduženost poslovnih subjekata visoka, u Hrvatskoj je posebice izražena potreba za kvalitetnom bonitetnom i financijskom analizom. Nadalje, narušena likvidnost jedan je od naših najvećih problema jer se neplaćene obveze kontinuirano povećavaju i stvaraju ozbiljne probleme za sve pravne osobe, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini.

Smatramo kako će se odnos prema riziku trajno promijeniti i da poslovanje više neće biti zasnovano na postulatima koji su vrijedili prije početka sadašnje financijske krize – proizvoljnim prosudbama i neopstojnim modelima visokog i stalnog rasta.

Iz tih će razloga portal Fininfo na jednom mjestu, u modernom i korisnicima prilagođenom okruženju, pružati visokovrijedne i pouzdane informacije o rizicima poslovnih subjekta, strukturi ključnih osoba u poduzećima i poveznicama koje one imaju s drugim fizičkim i pravnim subjektima. Također,  Fininfo će omogućavati pregled i analizu poslovanja konkurencije, praćenje važnih promjena (blokade računa, promjene ključnih osoba i dr.), ali će osigurati i preduvjete za pronalaženje kvalitetnih kupaca, povećanje prodaje i rezultata poslovanja. Uz to, naš će Vam portal pružiti i mogućnost za kontinuiranu financijsku edukaciju. Posljedično će se poboljšati kvaliteta poslovnih i financijskih informacija o hrvatskim pravnim subjektima, kao i kvaliteta upravljanja kreditnim rizicima na razini cijelog gospodarstva.

 

Osnovne prednosti za korisnike portala www.fininfo.hr bit će sljedeće:

 

značajna ušteda vremena (sve informacije objedinjene na jednom mjestu uz visoku kvalitetu obrade informacija, dnevno praćenje važnih promjena),
poboljšanje procesa upravljanja rizicima (bonitetna ocjena, blokade, mreža povezanih osoba),
smanjenje troškova i optimizacija poslovanja (smanjenje nenaplativih potraživanja, povećanje produktivnosti, „benchmarking“),
unapređenje prodaje i marketinga (učinkovit izbor kvalitetnih klijenata) i
kontinuirano obrazovanje kroz edukativne sadržaje (e-škola, stručne teme, leksikon).

Vjerujemo kako će tržišnom uspjehu Fininfo portala doprinijeti i poslovna suradnja s tvrtkom 24sata d.o.o., jedinim izdavačem dnevnog poslovnog lista „Poslovni dnevnik“, kao i elektroničkih publikacija: www.poslovni.hr, www.24sata.hr, www.pametnakuna.hr, www.vecernji.hr.  Naime, 24sata i EL KONCEPT nedavno su potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji kojim je 24sata postao marketinški i komercijalni partner Fininfo portala.

INFORMACIJE O PROGRAMU EUREKA, PROJEKTU I PROJEKTNIM PARTNERIMA:

Krovna europska mreža EUREKA za tržišno usmjereno istraživanje i razvoj prepoznala je važnost i inovativnost projekta Finesssence (www.fininfo.hr) čiji je razvoj vodio EL KONCEPT te je odobrila korištenje znaka EUREKA-e tek nakon što je projekt prošao strogu međunarodnu evaluaciju te je odobren na sastanku Visokih predstavnika programa. Ovaj prestižni znak osigurava vidljivost i dodanu vrijednost na europskom tržištu te označava kvalitetu projekta i njegovih partnera prema potencijalnim klijentima. Projekt Finessence sufinanciraju Republika Hrvatska i Republika Slovenija. Temeljem Sporazuma s hrvatskim Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, BICRO je preuzeo ulogu provedbenog tijela za program EUREKA. 

U projektu su uz EL KONCEPT sudjelovali i zagrebački BSS, te slovenski B2, 3Sigma i Ekonomski fakultet u Ljubljani. EL KONCEPT je i kreator izvornog dizajna, sadržaja i većine modela koji su ugrađeni u Fininfo aplikaciju te je osigurao većinu financijskog znanja i stručnih kompetencija potrebnih za razvoj web portala.

Drugi hrvatski partner, BSS, posjeduje znanje i iskustvo vrhunskog pružatelja IT usluga. BSS je razvio osnovni (core) IT sustav (dizajn sustava, struktura sustava) te IT rješenja za prodajni i cjenovni model koji se koristi unutar aplikacije.

Slovenski partner, B2, ima značajna iskustva s EU projektima i radio je zajedno s BSS-om na razvoju IT sustava (B2 je vodeća tvrtka u Sloveniji na području kompjutorskih treninga, e-učenja, izrade softwarea, sistemskih rješenja i formalne edukacije). Konkretnije, B2 je sudjelovao u razvoju sljedećih dijelova IT sustava: dizajna portala, prezentacije podataka i testiranja pojedinačnih komponenti sustava.

Drugi slovenski partner, 3sigma, poduzeće čije su osnovne djelatnosti financijsko modeliranje i savjetovanje, proveo je analizu tržišta, što je omogućilo razvoj prodajnog i cjenovnog modela te će biti osnova za komercijalni uspjeh i profitabilnost projekta.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani, najveći slovenski Ekonomski fakultet, proveo je istraživačke aktivnosti s ciljem testiranja i optimizacije bonitetnog modela.

EUREKA je europska mreža za tržišno usmjereno istraživanje i razvoj, osnovana 1985. godine. EUREKA pomaže izgradnji međunarodnog partnerstva u cilju jačanja europske konkurentnosti. Članice inicijative su zemlje koje su odlučile dati podršku međunarodnim projektima iz nacionalnih proračuna. Primarni cilj programa EUREKA je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet.

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske – BICRO provodi program «Poticanje poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama» Vlade RH s ciljem ulaganja u poduzetništvo utemeljeno na inovacijama i novim tehnologijama. BICRO je i nacionalni partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske (EEN – Enterprise Europe Network) koja pruža potporu malim i srednjim tvrtkama u pronalaženju puta k jedinstvenom tržištu Europske Unije, pristupu informacijama i uslugama, te transferu tehnologije, znanja i inovacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close